GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Zeytinli Rock Festivali Edremit Ve Burhaniye’yi Karşı Karşıya Getirdi

Zeytinli Rock Festivali Edremit Ve Burhaniye’yi Karşı Karşıya Getirdi

Zeytinli Rock Festivali iki komşu belediyeyi karşı karşıya getirdi. Bu gün, önce Burhaniye Belediyesi’nin Festivalin yeni yeri ve tarihleri ile ilgili açıklamasından hemen sonra, Edremit Belediyesinden Festivalin aynı yerinde ve Edremit’te düzenleneceği açıklaması geldi.

Milyon Yapım Organizasyon firması, geçtiğimiz yılsonuna doğru, Burhaniye Belediyesi tarafından ihale edilen yaklaşık 60 dönümlük yere talip olmuş ve ihaleyi kazanmıştı. Sonrasında zeytinli Rock Festivalinin de söz konusu alanda yapılacağı bilgisi kulislere yansımıştı.

Burhaniye Belediyesinin, Zeytinli Rock festivalinin bu yıl Burhaniye’de yeni yerinde yapılacağını duyurması sonrası, Edremit Belediyesinin, Zeytinli Mahallesi’nde her yıl yapılan Zeytinli Rock Festivali’nin, her zaman yapıldığı alanda gerçekleştirileceğini duyurması kafa karışıklığına yol açtı.

Milyon Yapım Organizasyon firması, geçtiğimiz yılsonuna doğru, Burhaniye Belediyesi tarafından ihale edilen yaklaşık 60 dönümlük yere talip olmuş ve ihaleyi kazanmıştı. Sonrasında zeytinli Rock Festivalinin de söz konusu alanda yapılacağı bilgisi kulislere yansımıştı.

1566909445418 Zeytinli Rock Fest 1

Bu gün festivalin yapılacağı yer ve tarih Burhaniye Belediyesi tarafından duyurdular Açıklamada;

“Burhaniye Zeytinli Rock Festivali 17- 21 Ağustos tarihleri arasında bu sene yeni adresi olan Burhaniye’de yapılacak.  Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından biri olan Rock Festivali mülkiyeti Burhaniye Belediyesi’ne ait olan DENETKO ve ORJAN sahil sitelerinin arasında denize sıfır 65 bin m2 alanda yapılacak.  Yeni yapılan ihale sözleşmesi ile Milyon Yapım Organizasyon firması tarafından 17-18-19-20 ve 21 Ağustos’ta Burhaniye’de yapılacak festival, ünlü isimlerle yaptığı konserlerle binlerce müzikseveri ağırlayacak” ifadesine yer verildi.

Ancak, Burhaniye Belediyesinin açıklamasından kısa bir süre sonra, Edremit Belediyesi, kamuoyuna yansıyan haberlere binaen bir açıklama geldi. Açıklamada, “Zeytinli” ismini kullanarak çeşitli ilçelerde yapılmaya çalışılan festival isimlerine karşı hukuki süreç başlatılacağı ve ayrıca festivalin Edremit’te aynı yerinde düzenleneceği açıklaması geldi.

21 Bur

Zeytinli Rock Festivali

İşte Edremit Belediyesi tarafından yapılan o açıklama;

Edremit Belediyesi  Zeytinli Mahallesi’nde her yıl yapılan Zeytinli Rock Festivali’nin her zaman yapıldığı alanda gerçekleştirileceğini, ayrıca “Zeytinli” adının kullanılarak yapılmaya çalışılan etkinliklerin ismi için hukuki sürecin başlatılacağını açıkladı.

Zeytinli Mahallesi’nde her yıl yapılan ve alanında büyük bir marka olan Zeytinli Rock Festivali’nin kamuoyunda başka başka yerlerde yapılacağına dair  çıkan haberler sonrası Edremit Belediyesi tarafından açıklama yaptılar. Edremit Belediyesi’nden yapılan açıklamada; “Zeytinli Rock Festivali, Büyükşehir Belediyesi kurulmadan önce Zeytinli Belediyesi zamanında ilçemiz sınırları içerisinde “Zeytinli” adı altında başlayan bir gençlik festivalidir. Daha sonraki yıllarda Edremit Belediyesi bünyesinde, belediyemiz ve ilgili firma ile yapılan sözleşme ile yine ilçemiz Zeytinli mahallesi’nde “Zeytinli Rock Festivali” adı altında gerçekleşmiştir. “Zeytinli” ismini kullanarak çeşitli ilçelerde yapılmaya çalışılan festival isimlerine karşı hukuki süreç başlatılacak olup, 2022 yazında Zeytinli Rock Festivali’nin her yıl yapıldığı alanda çok daha büyük bir coşkuyla belediyemiz bünyesinde gerçekleşeceğini kamuoyunun bilgisine sunarız” dediler.

21 Edo

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu