GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Zeytinli Rock Festivalinde Son Durum

Zeytinli Rock Festivalinde Son Durum

 

 “Burhaniye Zeytinli Rock Festivali yapılacak mı yapılmayacak mı?” tartışmaları üzerine Burhaniye Belediyesi bir açıklama yaptı.Festival 13 Güne Çıkarılarak Rock Festivali Kültür ve Sanat’a Monte Edilmişti .Ancak Firma Tarafından Kabul Görmedi .

 

Burhaniye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Belediyemizin kiracısı olan Milyon Yapım Org. Tic. Ltd. Şti’nin kiracısı olduğu yerde geleneksel hale gelen Zeytinli Rock Festivalinin gerçekleşmesine Kaymakamlıkça izin verilmemiştir.  Belediye Meclisimizce alınan karar gereği Zeytinli Rock Festivalini, 4 gün olan 32. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivalimizin tarihlerini değiştirerek 18-30 Ağustos 2022 tarihlerinde yapmak üzere 13 güne çıkarılması kararı alınmıştı ”denildi.

Firma Mahkeme Kararını Beklemek İstediğini Belirtti

“ Ancak Zeytinli Rock Festivalini yapan Milyon Yapım Org. Tic. Ltd. Şti. yetkilileri Zeytinli Rock Festivalinin 32. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri içerisinde yapılmasını uygun görmediklerini yürütmeyi durdurma kararı için mahkeme kararını beklemek istediklerini beyan etti.”

Rock Festivali Kültür Ve Sanat Festivali Programından Çıkarıldı

Açıklamada, “Firmanın bu beyanından dolayı Zeytinli Rock Festivali programı, 32. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali programından çıkarılmak durumunda kalınmıştır.32.Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivalimizi 25-30 Ağustos 2022 tarihleri arasında 6 gün yapacağımızı tüm halkımıza ve kamuoyuna duyururuz ”denildi.

“Burhaniye Belediyesi İdari Mahkeme Kararı Sonrasında Desteğimizi Vereceğiz”

Burhaniye Belediyesi ,”Zeytinli Rock Festivalinin gerekli izin ve resmi yükümlülükleri kendilerine ait olmalarına karşın Festivalin gerçekleşmesi için her türlü girişimler tarafımızca yapılmıştır.” diyerek “Belirtmek isteriz ki Burhaniye Belediyesi olarak gençlerimizin özgürce festival coşkusunu yaşaması  bizlerin önceliğidir. Laik Demokratik Atatürk Türkiye’sinde müziğin ve eğlencenin yasaklanması kabul edilemez. Gerici zihniyetlerin baskı ve tehditleri gençlerimizin idealleri ve coşkularını engelleyemeyecektir. İdari Mahkemenin vereceği karar sonrası her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu gençlerimizin ve müzikseverlerimizin bilmesini isteriz.  Saygılarımızla” denildi. HABER: MUHAMMED CAN AKYÜREK

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu