12 ülke vatandaşlarının ABD'ye seyahatini yasaklayan karar yürürlükte
Trump'ın 5 Haziran'da söz konusu yasağı içeren bir kararnameye imza attığı bildirilmişti

12 ülke vatandaşlarının ABD’ye seyahatini yasaklayan karar yürürlükte
Trump’ın 5 Haziran’da söz konusu yasağı içeren bir kararnameye imza attığı bildirilmişti ABD’nin Los Angeles kentinde gözaltına alınan düzensiz göçmenlere destek amacıyla başlatılan gösteriler devam ederken, Başkan Donald Trump’ın 12 ülkenin vatandaşının ABD’ye seyahatini yasaklamasına ilişkin kararı yürürlüğe girdi.

Düzensiz göçmenlere destek amacıyla başlatılan ve gittikçe şiddetlenen gösterileri etkileyip etkilemeyeceği merak ediliyor.
Kararname kapsamında Afganistan, Myanmar, Çad, Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Eritre, Haiti, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemen vatandaşlarının ABD’ye seyahati yasaklanmıştı.
Trump ayrıca, Burundi, Küba, Laos, Sierra Leone, Togo, Türkmenistan ve Venezüella vatandaşlarına da seyahat kısıtlamaları getirmişti.
Öte yandan ABD’de yasal olarak ikamet eden veya geçerli vizesi bulunan ve “ABD’nin ulusal çıkarlarına hizmet eden” bu 19 ülke vatandaşları, kararname kapsamı dışında tutulmuştu.
Trump, Beyaz Sarayın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bize zarar vermek isteyen insanların ülkemize girmesine izin vermeyeceğiz.” ifadesini kullanmıştı.
Donald Trump, seyahat kısıtlaması getirilen ülke sayısının gerekli durumlarda revize edilebileceğini ve “yeni tehditler ortaya çıktıkça” farklı ülkelerin de listeye eklenebileceğini bildirmişti.
Los Angeles Sokakları Alev Alev! İşte Nedeni
AA