GündemEğitimSporTürkiye Gündemi

2021 Yaz Gençlik Kampları Başvuruları Başladı

2021 Yaz Gençlik Kampları Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerin ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı ‘Yaz Gençlik Kampı’ başvuruları başladı.

6 günlük dönemler halinde düzenlenecek kamplar için başvurular 7 Temmuz’da sona erecek. Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacak. Balıkesir Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi #MaviYelekli Gönüllü Gençlerimizle birlikte Balıkesir On Burda AVM’de açılan Gençlik Kampları standında kamp başvuruları alınmaya başladı.

Gençlerin, kardeşlik iklimi içerisinde çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle unutamayacakları anlar yaşayacakları ücretsiz kamplara başvurulara “12-15 Yaş aralığındaki gençler Mavi “Deniz” Kamplarına, 16-22 Yaş aralığındaki gençler ise Yeşil “Doğa” Kamplarına başvurulabilecek.

Kamplar ücretsiz olup katılacakların ulaşım dâhil tüm ihtiyaçları Bakanlık tarafından karşılanacak. Ayrıca, katılımcı gençlerin tamamına, yolculukları süresince ve kamplarda geçirdikleri günler için seyahat ve sağlık sigortası yapılarak teminatlar çerçevesinde sağlık hizmeti de verilecek. Çadır kampına katılmaya hak kazananlar ulaşımlarını kendileri sağlayacak olup, ulaşım ücretleri ise Bakanlık tarafından karşılanacak. Kamplarda kız ve erkek dönemleri ayrı ayrı yapılacak. Bir kamp dönemi 6 gün olurken çadır kampı dönemi ise 4 gün olacak.

Başvurular http://gencbiz.gsb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Online başvuru yapma imkânı bulunmayan gençlerin kendilerine en yakın gençlik merkezlerine gitmesi halinde bu kişilerin başvuruları da görevlilerce aynı sistem üzerinden yapılacak.12-22 yaş aralığında bulunan gençlerin başvurularını yapabileceği mavi (deniz), yeşil (doğa) ve çadır kamplarında; at biniciliği, dağ bisikleti, paintball, deniz ve havuz etkinliği, el sanatları, geziler, halk oyunları, ip parkuru, kano, kişisel gelişim eğitimleri, kitap okuma saatleri, mangala, okçuluk, rafting, sokak oyunları, tiyatro ve müzik eğitimleri, doğa yürüyüşleri gibi birçok etkinlik yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu