GündemTürkiye Gündemi

20’nci Şehir Hastanesi Hizmete Açılıyor

20’nci Şehir Hastanesi Hizmete Açılıyor

 

Türkiye’nin en büyük şehir hastaneleri arasına girecek Etlik Şehir Hastanesi, 28 Eylül Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen törenle hizmete alınacak.

 

TÜRKİYE’DE HALEN FAALİYETTE BULUNAN ŞEHİR HASTANELERİ;

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi, Isparta Şehir Hastanesi, Mersin Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Kayseri Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi, Eskişehir Şehir Hastanesi, Ankara Şehir Hastanesi ve daha birçok hastane yer alıyor.

BUGÜNE KADAR 19 HASTANE AÇILDI

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından derlenilen bilgiye göre, Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin 2017’de Yozgat’ta faaliyete geçmesinden bugüne 19 şehir hastanesi açıldı. “Her hastaya 1 oda” anlayışıyla inşa edilen şehir hastanelerindeki hasta odalarının çoğu, içindeki tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı, eşya dolabı ile hasta ve yakınlarına rahatlık sunuyor.

33 şehir hastanesinde, 43 binden fazla yatak

Sağlık Bakanlığı, yapımı devam eden 14 şehir hastanesinin daha açılmasının ardından, toplam 33 şehir hastanesi ile hizmet verecek. Bu tesislerin yapımının tamamlanmasıyla, yaklaşık 19 bin yatak kapasitesi daha ülkeye kazandırılacak. AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, toplam 33 şehir hastanesi, 43 binden fazla yatak kapasitesine ulaşılacak.

Etlik Şehir Hastanesinde yatak sayısı yaklaşık 4 bin olacak

Ankara’da, bu hafta ikinci şehir hastanesi faaliyete başlayacak. Türkiye’nin en büyük şehir hastaneleri arasına girecek Etlik Şehir Hastanesi 28 Eylül Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen törenle hizmete alınacak.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu