Dünyadan HaberlerGündem

ABD Başkanı Biden: ‘Desteğimiz tam’

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını en güçlü şekilde kınadığını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya "ülkeye desteklerinin tam olduğunu" duyurdu.

ABD Başkanı Biden: ‘Desteğimiz tam’

Abd Baskani Biden Destegimiz Tam 1

ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarını en güçlü şekilde kınadığını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya “ülkeye desteklerinin tam olduğunu” duyurdu. Biden, yaptığı yazılı açıklamada, İran’ın İsrail’deki askeri tesislere yönelik benzeri görülmemiş bir hava saldırısı düzenlediğini belirterek, bu saldırıları şiddetle kınadığını ifade etti.

İsrail’e Ek Destekler

Biden, İsrail’in savunmasına yardımcı olabilmek için geçen hafta bazı ilave Amerikan askeri unsurlarının bölgeye kaydırıldığına dikkat çekti. Ayrıca İsrail’e gelen insansız hava araçları ve füzelerin neredeyse tamamını düşürmekte yardımcı olduklarını belirtti. Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesine atıf yaparak, ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz taahhüdünü yeniden vurguladığını aktardı.

G-7 Liderleri İle Ortak Diplomatik Tepki

Biden, İran’a verilecek ortak diplomatik tepkiyi görüşmek amacıyla pazar günü G-7 liderlerini toplayacağını da açıkladı. İsrail ve bölgedeki diğer müttefik ülkelerle görüşmelerin devam edeceğini ve sürecin gidişatının değerlendirileceğini belirten Biden, ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan taahhüdünün sarsılmaz olduğunu vurguladı.

ABD İsrail’in Yanında

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson da, yazılı açıklamasında, İran’ın İsrail’e karşı gerçekleştirdiği hava saldırısına ilişkin olarak Başkan Biden’ın mesajının net olduğunu belirterek, ABD’nin İsrail halkının yanında olduğunu ve İran’dan gelen tehditlere karşı İsrail’in savunmasını desteklediğini ifade etti.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray’daki ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı toplantıda, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısıyla ilgili son durumu değerlendirdi. İsrail’in güvenliğine olan taahhüdünün sarsılmaz olduğunu vurgulayan Biden, ABD’nin İsrailli muhataplarıyla sürekli irtibat halinde olduğunu belirtti.

Gelişmeler Yakından Takip Ediliyor

ABD Başkanı Biden’ın bugün Beyaz Saray’a dönerek gelişmeleri ulusal güvenlik ekibiyle yakından takip ettiği kaydedildi. ABD’li yetkililerin İsrailli muhataplarıyla sürekli irtibat halinde olduğunu vurgulayan yetkililer, İsrail’in güvenliğine olan desteğin devam edeceğini belirtti.

Haber: AA

THY, İran’ın İsrail’e saldırısının ardından birçok seferini iptal etti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu