Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Adalara Gün Doğdu Hizmetler Sıraya Girdi

Adalara Gün Doğdu Hizmetler Sıraya Girdi

 

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Ada için verilen hizmetlerin hız kazanması ve işlerliğinin etkinleştirilmesi adına Ankara’da birtakım temaslarda bulundu. Başkan Aksoy Ada’ya kazandırılan hizmetler noktasında Ada halkının ihtiyaçlarına cevap verecek her noktada çalıştıklarını söyledi.

 

92039401 1149159208753828 1502244333095485440 O

 

Marmara’ya Röntgen Cihazı Kazandırıldı

 

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Balıkesir’e 3 röntgen cihazı alındı. Son sistem yapılan röntgen cihazının biride Marmara’daki hastanemize konacak. A’dan Z’ye ekipmanlar sıfır şekilde kondu ve konmaya da devam edecek olanlar var ”şeklinde konuştu.

 

Ada Üç Kütüphane ’ye Sahip Olacak

 

Başkan Aksoy, “Adalarımıza gelen turistler ve  yaşayanlar, öğrencilere bir sözümüz vardı. Kütüphane yapacağız diye. Tarihi bir binayı restore ettik. Bu süreci de hızlandırmak için girişimlerde bulunduk. İlk Marmara’ya açılacağının sözünü aldık. Adalara üç kütüphane kazandırmış olacağız. ”dedi.

 

Başkan Aksoy “Ada Halkı İçin Çalışıyoruz”

 

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Marmara Adasında yapılan hizmetlerle ilgili Ankara’da birtakım temaslarda bulundu. Aksoy hizmetlere ilişkin bilgiler verirken yaptığı görüşmeleri de Marmara Ada Halkı ile sosyal medyadan paylaştı.

 

275795083 376084987855979 642859065288413670 N

 

Topağaç Mahallesine Futbol Sahası Kazandırılacak

 

Tarım ve Orman Bakanı ile görüştüklerini söyleyen Başkan Aksoy, Marmara Adalar Belediyesi olarak yapacakları spor sahası yeri hakkında temaslarda bulunduklarını açıkladı. Başkan Aksoy,  Topağaç mahallesinde meraya ait olan 60 dönümlük bir arazinin 15 dönümünü dereye yakın kullanılmayan bölümde futbol sahası yapmak için meclis kararı aldıklarını belirtti. Aksoy, “Ayın 25’inde Balıkesir mera komisyonunda da görüşüldükten sonra Ankara’ya konu tekrar gelmiş olacak. Orman Kadastro ile görüşme yaptık. Marmara’da şuanda okul yanında bulunan 56 dönümlük bir araziyi ormandan çıkarıp TOKİ gibi evler yapmak için çalışmalarımız var. Burada da ufak tefek sorunlar var çözüp bu konuyu yeniden gündeme getireceğiz ”şeklinde konuştu.

 

Ada İçin Doğalgaz Bir Hayal Değil Gerçek Diyoruz

 

Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy,“Ada’da sezon öncesi yapılacak olan çöp arabası ve ekipman desteği istedik . Bu konuda elinden geleni yapacağını söylediler. Milletvekilimiz Pakize Mutlu Aydemir sağolsun bizim için randevu alıp bizimle birlikte hareket etti. Gayret gösterdi. Bu hayal değil gerçek diyerek ada için bir doğalgaz isteğimizi dile getirdik. EPDK ile görüştük fizibilite çalışmalarımızı aktardık. Bu bir süreç ancak her dediğimiz gibi başlamak o işi bitirmenin yarısıdır. Biz başlangıç ateşini yaktık. Hayırlısıyla bu işi zamanı geldiğinde bitirmiş olacağız ”dedi.

 

Ada Üç Kütüphane ’ye Sahip Olacak

 

Adalarda istenilen hizmetler arasında kütüphane konusunu da gündeme getiren Başkan Aksoy, “Adalarımıza gelen turistler ve burada yaşayanlara, öğrencilere bir sözümüz vardı. Kütüphane yapacağız diye. Tarihi bir binayı restore ettik. Teşhir tanzim anı, içindeki ekipmanı donatmak için YİKOP Kanalı ile ihale yapılacak. Bu süreci de hızlandırmak için çalışmalar, girişimlerde bulunduk. Sağ olsunlar ilk Marmara’ya açılacağının sözünü verdiler. Adalara üç kütüphane kazandırmış olacağız. Gençlerimize kafe kütüphane tarzında bir hizmet olacak”.

 

275844417 376751814455963 106157836383502719 N

 

Balıkesir’e Alınan 3 Röntgen Cihazının Biri Marmara’ya

 

Başkan Aksoy, “Sağlık Bakan yardımcımızla bir görüşme yapıldı. Marmara’da ki hastane ile ilgili sınıfta kaldık. Nedeni ise pandemi çevre düzenlemesini biz yaparız dedik ama bütçe yüksekti onun için Devlete yaptıralım dedik. Bugün itibarı ile müteahhit te çalışmaya başladı.3 ay gibi bir sürede eksiklikler tamamlanacak ve bir açılış yapacağız. Balıkesir’e 3 röntgen cihazı alındı. Son sistem yapılan röntgen cihazının biride Marmara’daki hastanemize konacak. A’dan Z’ye ekipmanlar sıfır şekilde kondu ve konmaya da devam edecek olanlar var ”şeklinde konuştu.

 

Ekip Ve Ekipmanlar Tamamlanacak

 

Başkan Aksoy ayrıca “Avşa Adasındaki sağlık polikliniği hastane ayarında. Sağlık Polikliniğinin bitimi için, devrini Sağlık Bakanlığına veriyoruz. İçinin donanımını Sağlık Bakanlığı yapacak. Ne gerekiyorsa ekip ve ekipman anlamında temin edilecek. Devletimizin birimlerinin kapılarını aşındırıyoruz İlçemize ne yapabiliriz nasıl yapabiliriz tırmalıyoruz” ifadelerine yer verdi. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu