GündemDünyadan Haberler

ADD ATATÜRK VE CUMHURİYET YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLEDİ

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)düzenlediği Atatürk ve Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasının sonuçları için ödül töreni düzenledi.

Dsc 0019

ÖDÜLLER SAHİPLERİNE KAVUŞTU

 

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)düzenlediği Atatürk ve Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasının sonuçları için ödül töreni düzenledi. Geçtiğimiz haftasonu Atatürkçü Düşünce Derneği Binası’nda düzenlenen ödül töreni covid-19 pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi. Düzenlenen törende ödül almaya hak kazanan öğrenciler açıklanarak ödülleri kendilerine takdim edildi.

Dsc 0023

“GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ”

 

ADD yarışma sonuçlarının açıklanmasının ardından katılımcılara yönelik yapılan konuşmada,“Yarışmaya katılan tüm gençlerimize teşekkür ederiz. Gençler bizim geleceğimiz. Dünyada hiçbir lider yoktur ki, yanmış yıkılmış çeşitli savaşlardan geçmiş hasta adam denen bir ulusun başına geçerek kurtuluşu ve zaferi sağlayıp cumhuriyet ile taçlandırarak, en büyük eserim dediği cumhuriyeti çocuklarına ve gençlere emanet etmiş, onlara bayram armağan etmiş hiçbir lider yoktur.” İfadelerine yer verildi.

Dsc 0037

“ÖDEVİNİZ CUMHURİYETİ KURTARMAKTIR ”

 

Törende yapılan konuşmada “Hitabede belirtilen tüm durumlardan daha acı ve daha korkunç olmak üzere yurdun içinde, yönetimin başında bulunanlar aymazlık ve sapkınlık ve üstelik hainlik içinde bulunabilirler. Dahası yönetim başında bulunan böyleleri kişisel çıkarlarını yurduna girip yayılmış olan dış düşmanların siyasal amaçları ile birleştirebilirler. Ulus yoksulluk ve darlık içinde bıkkın ve ezgin düşmüş olabilir. Ey Türkiye geleceğinin genç kuşakları işte bu ortam ve koşullarda bile ödevin Türk bağımsızlığını ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Gereksindiğin güç damarlarındaki kanda vardır. ”denildi.

Dsc 0043

“NUTUK’U MUTLAKA OKUYUN ”

 

Öğrencilere Atatürk’ün nutuk kitabını okumaları ve okutmaları istenen programa, ADD Başkanı İlhan Öner,” Ben sizlerden bu kitapları okumanızı istiyorum. Velilerimizden de istirhamım mutlaka öğrencilermize okutsunlar. Derslerinizden boş kalan zamanlarınızda Atatürk’ün bu değerli eserini okuyun. Nutuk (Söylev ) isimli Atatürk’ün yazdığı bu kitap; 1919 yılının 19 Mayıs’ında Samsun’a çıktım diye başlar ve biraz önce yine Ayla Hanım’ın söylediği bugün ulaştığımız sonuca kadar yıllarca dökülen kanları anlatan eserdir. Bu yaşananların sonucu Cumhuriyettir. Bu Cumhuriyeti Türk gençliğine armağan ediyorum der Atatürk. Onun için bu kitabı mutlaka okumalısınız. Ve en sonunda Ey Türk gençliği diye başlayan hitabesi ile son bulur. Bu kitap Atatürk hakkında bilgi edinilebilmek, o gün ki şartlar altında neler yaşandığını anlamak hangi koşullarda neler yaşandı bize bunları anlatır. En sağlam en doğru en gerçek kaynaktır. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sizleri de başarılı olduğunuz için kutluyorum.”dedi.

 

“PROJEMİZ İLE ÇİFT TARAFLI HİZMET SAĞLAYACAĞIZ ”

 

Ödül töreninde Balıkesir ADD olarak hazırlanan kız öğrenci destek evi projesinden de bahsedildi. Proje sürecine ilişkin şöyle kaydedildi: “Bu bir kız öğrenci destek evidir. 5 sene önce başladık biz buna. Kıymık kıymık paralarla kimseden bağışlar almadan bizim kermes komisyonumuz ile canla başla çalışarak; dikiş dikerek, gezi yaparak, çeşitli etkinlikler yaparak para kazandılar. Atatürkçü düşünceye gönül vermiş birkaç esnaf birkaç arkadaş, bazı eczacı arkadaşların çok büyük desteği ile bir doktor ablamın arsasını ve 100 bin lira da para başlaması ile onarla başladık biz bu destek evine. 5 yıldır da sürüyor. Şuanda kaba inşaatı bitti. Sırayla artık sıvaya ve pencereler geçilecek ve oradan içine başlanacak. Durumu iyi olan aileler Balıkesir’de üniversite okuyan öğrencilerimiz burada kira ile kalacaklar. Ama o kira fakir olan öğrencilere burs olarak dağıtılacak. Bu çift taraflı hizmet olacak. Hem yurt sıkıntısı olan öğrencilere hem de para sıkışıklığı çeken kız öğrencilere yardımcı olacak. Kız çocuklarımız bizler için çok önemliler. ”Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu