GündemEğitimTürkiye Gündemi

ADD Başkanı Güneş “Umutsuzluk Yurtları” Dedi

ADD Başkanı Güneş “Umutsuzluk Yurtları” Dedi

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Turan Güneş yazılı bir açıklama yaptı. Tarikat yurtları tecavüz ve umutsuzluk yurtlarıdır dedi.

Son yıllarda gündeme gelen tecavüz olaylarına değinen Güneş,kötü gidişata dur demenin vakti geldide geçiyor bile.Kesin olarak ifade edelim ki; Tarikat ve cemaat yurtları, devlete ait olmayan yatılı Kuran kursları, artık faaliyetlerini açıkça yürüten tekkeler, tecavüz, umutsuzluk ve ölüm yuvaları haline gelmiştir.”dedi.

 “TAMAMI DERHAL KAPATILMALI”

Güneş açıklamasında şunlatı söyledi: “ Büyük özveri ve umutla yetiştirdiğimiz çocuklarımız, Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimiz, bu izbelerde; ya tecavüze uğrayıp gelecekleri karartılmakta ya kara bilgilerle zehirlenmekte ya saldırıya uğramakta ya da bir çıkış yolu göremeyerek ölümü seçmektedir. 6 yıl önce Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki bir Kuran kursunda 6 öğrencinin yanarak ölmesinin üzerinden 1 yıl geçmeden Adana Aladağ’da, Ortaokul öğrencisi 11 kızımız ve bir eğitmenin yine bir tarikat yurdunda yanarak ölmesinin ardından bu karanlık yuvalarda arka arkaya ortaya çıkarılan küçük yaştaki erkek çocuklara tecavüz olaylarının, hem de ilgili bakanın ağzından “bir kereyle bir şey olmaz” sözleriyle nasıl geçiştirildiğini, Gazi Meclis’te soruşturma önergelerinin nasıl sonuçsuz bırakıldığını unutmadık.”

Açıklamanın bazı bölümleri ise şöyle;“ Aynı şekilde büyük umutlarla üniversiteyi kazanan gençlerimiz bir türlü artırılmayan yurt kapasiteleri ve yetersiz kredi-burs olanakları ile yine tarikat yurtlarının tuzağına düşürüyorlar. Çocuklarımız bu yurtlarda çağ dışı kafaların tehdidi altında tarikat militanı haline getiriliyor. Böylelerinin neler yapabileceklerini 15 Temmuz 2016’daki FETÖ’cü hain darbe girişiminde yaşayarak gördük.40 yıl boyunca soruları çalarak, iktidarlar desteğiyle devlet kademelerinde sinsice örgütlenen CIA destekli FETÖ elemanlarından ayrıca sadece ortaya çıkarılanların sayısı 150 bini aştı. Buna diğer tarikat ve cemaat mensuplarını da eklediğimizde ortaya dehşet verici bir tablo çıkıyor.” dediler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu