Gündem

AFAD  Balıkesir’de 2021 Afet Eğitim Yılının Hakkını Veriyor

AFAD  Balıkesir’de 2021 Afet Eğitim Yılının Hakkını Veriyor

Balıkesir İl Afet VE Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında bir açıklamada bulundu.

1-7 MART DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

AFAD İl Müdürü Bayram Şahin 2021 Afet Hazırlık Yılı ilan edilmesi ve konuya ilişkin Balıkesir’de hazırlanan programı tanıttığı açıklamada eğitim detaylarına yönelik bilgilendirmeler yaptı. Şahin açıklamasında Balıkesir genelinde afete hazırlık yılı nedeniyle İçişleri Bakanlığı ve AFAD öncülüğünde faaliyetlere deva edildiğini söyledi. Afet denilince akla ilk olarak deprem geldiğini belirten Şahin ilgili broşürlerin dağıtıldığını ve tanıtımların yapıldığını ifade etti. Şahin ayrıca bu kapsamda Afet Eğitim Yılı eğitimlerine de start verildiğini açıkladı.

2021 AFET EĞİTİM YILI EĞİTİMLERİNE TÜM İLDE DEVAM

81 İl Valiliğine ve kaymakamlıklara uzaktan eğitim veriliğini söyleyen Bayram Şahin, Balıkesir’de de Vali Hasan Şıldak başkanlığında tüm kurum çalışanlarına ve yöneticilerine eğitimler verilmeye başlandığını söyledi. Tüm şehirde eğitimlerin devam ettiğini söyleyen Şahin planlamalar doğrultusunda 7/24 uzaktan ve yüz yüze eğitim olarak sunulduğunu söyledi. Kamu kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşları, sendikalar, imamlar, muhtarlar gibi birçok kurum ve kuruluşa da eğitimlerin planlandığını belirtti.

EĞİTİM SAYISINDA HEDEF 50 BİN

Balıkesir il merkezinde şuana kadar eğitim sayısının 3 bine yaklaştığını söyleyen AFAD İl Müdürü Bayram Şahin Mart ayı sonuna kadar eğitimlerin 50 bina ulaşması yönündeki hedeflerini de aktardı.  “Yıl sonunda hedefimiz Balıkesir’in yüzde 62’sine ulaşmak “ diyen Şahin, Türkiye’de ise 51 milyona ulaşılması istendiğini söyledi. Balıkesir’de eğitimlerin ilçelere alfabetik sıraya göre verileceğini söyledi. Her ay yaklaşık 2-3 ilçenin eğitimlerinin tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti. Çalışmaların afet öncesi, sırası ve sonrası eğitimler olarak devam ettiğini belirten Şahin, afete hazır aile, okul, gençler ve iş yerleri olmak üzere 2013 yılında başlayan eğitimler sonucunda 2020’nin sonunda 87 bin 675 kişiye eğitim verildiğini söyledi. 2021’de bu sayının her ay ve her hafta artarak devam etmesini istediklerini belirtti.

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM MERKEZLERİ KURULUYOR

AFAD İl Müdürü Bayram Şahin ayrıca afet öncesi hazırlıklarda 7 ilde tamamlandığını söylediği İl Afet Risk Azaltma Planları’na yönelik de açıklamasında bilgi verdi. Bu planların Balıkesir’de Vali Şıldak’ın başkanlığında üst düzey toplantısının yapıldığını söyledi. Şahin, kamu kurumu uzman personelleri ile de toplantıların yapıldığını ekledi. Bayram Şahin Eylül ayı sonunda Balıkesir söylediği İl Afet Risk Azaltma Planı’nın bitmiş olacağını söyledi. Şahin “2021 yılında bir diğer önemli konu ise nüfusu 50 bini aşmış ilçelerimizde Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri kuruluyor “ dedi. 5 büyük ilçede kurulumun başladığını söyleyen Şahin bu ilçelerin Ayvalık, Gönen, Bandırma, Burhaniye ve Edremit olduğunu söyledi. Merkezlerin ilçelerde Kaymakamların başkanlığında kurulumunun tamamlandığını söyledi.

İŞBİRLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Bayram Şahin ilde meydana gelen tüm afetlere planlı bir şekilde hazırlıklı olduklarına dikkat çekerken gerektiği takdirde işbirliğinin de çok önemli olduğunu ve gereken desteklerin komşu iller başta olmak üzere alınabileceğini de ifade etti. Şahin il genelinde her türlü afette AFAD’ a destek olan Emniyet Müdürlüğü, üniversite, Büyükşehir Belediyesi, Bandırma 911, Gönen GÖNDAK, Dursunbey DAK gibi sivil toplum kuruluşları ve tüm kurumlara teşekkürlerini iletti.  Açıklamanın yapıldığı toplantının devamında eğitim içeriklerine yer veren Şahin açıklamaya katılan basın mensuplarına teşekkür etti.

YANGIN TATBİKATI YAPTILAR

Müdür Şahin’in konuşmasının ardından AFAD bahçesinde basın mensupları için yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Gazetecilere yangın söndürme tüpüyle ateşi nasıl söndürecekleri uygulamalı bir şekilde anlatıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu