GündemTürkiye Gündemi

AFAD’dan Son Dakika Açıklaması: 101 Artçı Meydana Geldi

AFAD’dan Son Dakika Açıklaması: 101 Artçı Meydana Geldi

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili son durumu paylaştı.

 

Yapılan açıklamada, 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından 101 artçının meydana geldiği ifade edilerek, “Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 23.11.2022 tarihinde saat 04.08’de 5,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 101 artçı meydana gelmiştir. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, an itibarıyla Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 1 kişi, Zonguldak’ta 6 kişi, Sakarya’da 1 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere, 50 vatandaşımız yaralanmıştır” denildi.

“HASARLI YAPILARA GİRİLMEMELİ”
Açıklamda, vatandaşların hasarlı yapılara girmemesi gerektiği vurgulanarak, “Olay yerine Düzce AFAD, Ankara AFAD, İstanbul AFAD, Bursa AFAD, Bolu AFAD, Sakarya AFAD, Zonguldak AFAD, Kocaeli AFAD ve Türk Kızılay ekipleri sevk edilmiştir. Bölgede AFAD, Jandarma, Emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden toplamda 422 personel ve 120 araç görevlendirilmiştir. AFAD Lojistik deposundan 10.000 battaniye, 20 adet 112 m2 genel maksat çadırı ve 480 adet 16 m2
aile yaşam çadırı sevk edilmiştir. Sakarya AFAD’dan 1 mobil koordinasyon tırı, 1 sosyal çalışm a tırı ve 2 adet arama köpeği bölgeye sevk edilmiştir. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 1 adet mobil laboratuvar aracı ve 6 izleme aracı bölgeye sevk edilmiştir. Afet Hasar Tespit Grubu ekipleri bölgede hasar tespit çalışmalarına başlamıştır.
Düzce ilinde bazı bölgelerde kontrol amaçlı olarak elektrik kesintisi yapılmaktadır. Bölgeye 10 adet mobil baz istasyonu sevk edilmiştir. Bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Millet Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu