Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

AK Parti Bölge Toplantılarına Balıkesir’den Başladı

AK Parti Bölge Toplantılarına Balıkesir’den Başladı

Balıkesir, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantıları’nın ilkine ev sahipliği yaptı. 21 şehirden 201 AK Parti’li belediye başkanının katıldığı program, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ayrıca Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlığında gerçekleştirildi.

Tecrübe Paylaşımı Yapıldı

AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantıları’nın ilki, Balıkesir’de gerçekleştirildi. 17-19 Eylül günleri arasında üç gün süren program, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu Üyesi Refik Tuzcuoğlu’nun moderatörlüğünde; eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile ayrıca eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Uğur Güzelbey’in konuşmacı olarak yer aldığı “Tecrübe Paylaşımı” paneli ile başladılar.

5C45072D 046C 40B9 Ba54 30De64Cd16D3

201 Belediye Başkanı Katıldı

Programın ikinci gününde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında gerçekleştirilen ‘Bölge Toplantısı’na; 21 şehirden 201 AK Partili belediye başkanı katıldılar. Toplantıda; Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak ve ayrıca Yalova’dan 201 AK Parti’li belediye başkanları yer aldı. Bölge toplantılarına, belediye başkanlarının yanı sıra; büyükşehir meclis başkanvekilleri, il genel meclis başkanları, il başkanları, il yerel yönetimler, kadın ve gençlik kolları başkanları da katıldılar.

Yılmaz: Bölge Toplantıları Güç Veriyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarının anlatıldığı video gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel Yılmaz, Bölge Toplantılarının AK Parti’ye güç ve enerji verdiğini söyledi. Toplantının ilkinin, ayrıca Balıkesir’de yapılması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Yücel Yılmaz; Mehmet Özhaseki’ye ve katılımcılara teşekkür etti.

645619D0 3485 4Fbe 87D9 55A7355E07D0

5 Önemli Unsura Ağırlık Veriliyor

Katılımcı belediyecilik, sosyal belediyecilik, çevre dostu belediyecilik, kültürel belediyecilik ve hizmet belediyeciliği unsurlarına ağırlık vererek ayrıca her yaş grubuna uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, tüm ilçelerin eksiklik ve önceliklerini belirlediklerini anlattı.

Yılmaz: Uyum İçinde Çalışıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı manifestoyu kendilerine düstur edinerek çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz; Balıkesir’de AK Parti olarak birlikte uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Milletvekilleri, il başkanı ve 10 ilçe başkanına teşekkür eden Başkan Yılmaz “Biz, bir masanın etrafında oturup, şehirle ilgili sorunları tespit ettikten sonra Bakanlıklarla görüşülmesi veya kendi iç müzakereleri sonrasında görev dağılımını yaparak hep beraber sonuçlandırmaya çalışıyoruz. AK Parti’li olmakla gurur duymak, hepimizin ortak noktası.” diye konuştu.  Başkan Yılmaz, ayrıca Konuşmasının Ardından 10 İlçe Belediye Başkanını Sahneye Davet Ederek Katılımcılara Tanıttı.

Başaran: Bölge Toplantılarını Çok Önemsiyoruz

Teşkilat ve yerel yönetimlerin birbirlerine etle kemik gibi bağlı olduğunu ve uyumlu çalışıldığında çok güzel işlerin başarılacağını ifade eden AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran “Bölge toplantılarını, bu uyumun sağlanması konusunda çok önemsiyoruz. İl başkanları olarak yerel yönetimlerle uyumlu çalıştığımızda 2023 ve ayrıca 2024 hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyorum. Sizleri, Balıkesir’imizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

F00B7E27 9E53 401D 8783 E8A91424E9B6

Özhaseki’den Yılmaz’a Teşekkür

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, toplantıda; seçimden bu yana geçen 2,5 yıl içerisinde neler yaptıklarını, ayrıca geleceğe doğru neler yapacaklarını ve bu konulardaki temel bir takım prensipleri istişare ederek bilgi paylaşımında bulunduklarını belirtti. Bu zamana kadar yaptığı güzel işler için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür eden Özhaseki “Başarının sırrı yaptığınız işi sevmektir, hizmet ettiğimiz insanları sevmektir. Bu sevgi bizi başarıya götürür. Kendisinden Allah razı olsun. Cenabı Allah; aşkını, şevkini, moralini ve ayrıca Motivasyonunu Yüksek Tutmasını Sağlasın.” Dedi.

“Bizim Siyasetimiz Hizmet Siyaseti”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, devamında şöyle konuştu:“Bizim siyasetimiz hem genelde hem yerelde eser siyasetidir, hizmet siyasetidir. Bu 20 yıllık süre içerisinde ortaya koymuş olduğumuz performanstan dolayı vatandaşla aynı dili konuştuğumuz ve prensiplerimize sıkı sıkı bağlandığımız, hizmet ürettiğimiz, eser ortaya koyduğumuz için AK Parti olarak 4 kez girdiğimiz seçimde hem genelde hem de yerelde birinci parti olduk. İlçeler ve beldeler bazında bakıldığında nüfusun yüzde 70’ine hizmet etmeye devam ediyoruz. Her girdiğimiz seçimden hala birinci olarak çıkıyoruz. İşte bunu cevabının verilmesi önemli. Çünkü bizler çok şükür bu milletin dilini konuşuyoruz. Algı peşinde değiliz, eser peşindeyiz. Çünkü algılar uçucu, eserler kalıcıdır. Biz eser bırakmaya çalışıyoruz, hizmet etmeye gayret ediyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu