GündemSiyasetTürkiye Gündemi

AK Parti’nin Hedefi Kadın Üye Sayısını 6 Milyona Çıkarmak

AK Parti’nin Hedefi Kadın Üye Sayısını 6 Milyona Çıkarmak

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Seda Gören Bölük, “Muhalefet parti merkezlerinin sahip olamadığı üye sayısına sadece kadınlar olarak sahibiz” dedi.

HEDEF 6 MİLYON

MİLYONAK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Seda Gören Bölük, 2021 yılı için hedeflerinin kadın üye sayısını 5 milyon 273 binden 6 milyona çıkarmak olduğunu bildirdi. Bölük, Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajıyla başlayan 6’ncı Olağan İl Kadın Kolları Kongresinde, Antalya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

GÖNÜL SEFERBERLİĞİ İLE ÜYE SAYISI ARTTI

AK Parti Teşkilat Başkanlığının haziran ayı başında başlattığı “Gönül Seferberliği” kapsamında, AK Parti Kadın Kolları üye sayısının 550 bin arttığını anlatan Bölük, şöyle konuştu: “Bunun hatırı sayılı miktarı Antalya teşkilatımız yaptı. Pandemi döneminde, herkesin birbirinden uzak ve mesafeli durduğu bir dönemde, sizin evlerde, meydanlarda, sokaklarda üye yapmak için çalışmanız çok kıymetli bir şey. AK Partinin kadın üye sayısı 5 milyon 273 bine ulaştı. Ne sizin bu yaptığınız kadın kolları kongreleri ne de o üye sayısını muhalefet partileri yapamıyor. Muhalefet partilerinin ana kademelerinin yapamadığı bir kongreyi yapıyorsunuz. Muhalefet parti merkezlerinin sahip olamadığı üye sayısına sadece kadınlar olarak sahibiz. AK Parti’nin 12 milyona yakın üyesi var. Kadın üye sayımız yüzde 47’ye tekabül ediyor. Bunu yüzde 50’ye çıkartmak istedik ama olmadı. 2021 yılı için hedefimiz, üye sayısını 5 milyon 273 binden 6 milyona çıkarmak. Bu bütün Türkiye için koyduğumuz bir hedef.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu