Gündem

AKIN:BALIKESİR’İN MERALARI RANTÇILARDAN KORUNMALI

AKIN:BALIKESİR’İN MERALARI RANTÇILARDAN KORUNMALI

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’de meraların “özel ağaçlandırma” adı altında talan edilmesinin, geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan vatandaşların mağduriyetine yol açtığını söyledi.

Ahmet Akın, “Kıyılar, ormanlar talan ediliyor. Yetmiyor, meralara göz dikiliyor. Balıkesir’de atadan deden kalma meralarda hayvanlarını otlatamayan vatandaşlarımız Saray’ın bahçesinde mi hayvanlarını otlatacak?” dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “özel ağaçlandırma ve özel imar ihya çalışmalarına ait usul ve esasları düzenleyen 7310 sayılı Özel Ağaçlandırma Tamimi”nin 23 Mart 2020 tarihinde yürürlüğe girdiğini, bu işlerin Özel Ağaçlandırma Yönetmeliği ile özel işletmelere devredildiğini hatırlattı. Balıkesir’de orman, hazine  ve  ziraat  arazilerinde  toplam  442  adet  özel ağaçlandırma sahası müracaatı olduğu bilgisini veren Ahmet Akın, 139’u tüzel, 303’ü gerçek kişinin özel ağaçlandırma müracaatı bulunduğunu bildirdi. Ahmet Akın, Gönen’in bin 678 hektar Bandırma’nın bin 80 hektar ile Balıkesir’de en çok özel ağaçlandırma tahsis edilen ilçeler olduğunu belirterek, Marmara ilçesinde de dikkat çeken büyüklükte 669 hektar özel ağaçlandırma sahası tahsis edildiğini vurguladı.

 

‘RANTA DUR!’ DENİLMELİ

CHP Genel Başkan Yardımcı Ahmet Akın, tarım ve hayvancılığı başkenti Balıkesir’in 8 bin 283 hektar alanının özel ağaçlandırmaya tahsis edildiğini, geçimini hayvancılıktan sağlayan vatandaşların meraların özel ağaçlandırma adı altına tüzel ve gerçek kişilere devredilmesiyle hayvanlarını otlatamadığını söyledi. Ahmet Akın, “Geçimini hayvancılıktan sağlayan vatandaşlarımız atadan dededen kalan meralarda hayvanlarını otlamaz duruma geliyor. Çünkü özel ağaçlandırma adı altında meraların etrafı çitlerle, tellerle çevriliyor. Bu insanlar artık isyan ediyor. Hayvanlarını alıp Saray’ın bahçesinde mi otlatacaklar. Özel ağaçlandırma adı altında ranta izin verilmemeli.” diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu