GündemSiyasetTürkiye Gündemi

 ‘’AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi CHP’li 3 Belediyenin 36 Milyon Lirasına El Koydu!’’

 ‘’AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi CHP’li 3 Belediyenin 36 Milyon Lirasına El Koydu!’’

 

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi CHP’li Belediyelerin hakkı olan 35 milyon 600 bin TL’lik gelirine el koyduğunu ifade etti.

 

‘’İlçe Belediyelerin Hakkı Olan Gelirlere El Konuluyor’’

CHP’li Aytekin; “AKP yalnızca halkı mağdur etmiyor, ilçe belediyelerinin hakkı olan gelirlere de el koyuyor. 2021 yılında ilçe belediyelerine aktarılması gereken toplam 35 milyon 622 bin TL’lik gelir BASKİ tarafından aktarılmamış. Ekstra alacaklarla birlikte 36 milyon TL’lik gelire BASKİ kelimenin tam anlamıyla çökmüş. Bu tablo gösteriyor ki AKP’li Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerini mağdur ederek, hizmet üretimini engelliyor“ dedi.

CHP’li Aytekin açıklamasının devamında ; “Belediyelerin Sayıştay Raporları yavaş yavaş paylaşılıyor. Birçok kurumda olduğu gibi belediyelerdeki usulsüzlükler de ortaya çıkıyor. Ancak CHP’li Belediyelerin raporlarına baktığımızda ciddi bir mağduriyet görüyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ)’nin Belediyeler adına topladığı Çevre Temizlik Vergisi ve katı atık bedellerinden kanunen yerel yönetimlere aktarılması gereken payı aktarmadığı raporlarda tespit edilmiş. Kelimenin tam anlamıyla BASKİ bu paraya çökmüş! Üç CHP’li belediyenin toplamda 35 milyon 622 bin TL’lik geliri, BASKİ tarafından bloke edilmiş ve bu paralar ilçe belediyelerimize aktarılmamış. Bu meblağlar ilçe belediyelerimizin hakkıdır. Belediyelerimizin hizmet üretimini engellemek için türlü yollara başvuran AKP zihniyeti, bunun son örneğini de hak edişlerine el koyarak göstermektedir’ ’diye konuştu.

CHP’li Aytekin açıklamasında ayrıca şunları söyledi; ‘’Raporlara tek tek baktığımızda, Ayvalık Belediyesinin BASKİ’den alacağı ÇTV ve katı atık bedeli yıllara sari olarak toplamda 9 milyon 982 bin TL olarak görülüyor. Edremit Belediyesinin alacağına baktığımızda ise 31.12.2021 tarihi itibarıyla BASKİ tarafından 9.873.780,79 TL tutarında evsel katı atık bedelinin ve 160.926,21TL de ÇTV olmak üzere toplam 10 milyon 34 bin 707 TL’lik hak edişin BASKİ tarafından gasp edildiğini görüyoruz.

Yine aynı şekilde Bandırma Belediyesinin de gelirlerine BASKİ el koymuş durumda. 31.12.2021 tarihi itibarıyla BASKİ tarafından 15.388.455,23 TL tutarında evsel katı atık bedelinin ve 219.844,89 TL tutarında ÇTV’nin aktarılmadığı görülüyor. Üç belediyemizin toplamda 34 milyon liralık gelirine BASKİ tarafından el konulmuş ve belediyelerimiz mağdur edilmiştir.

Geriye dönük raporlara baktığımızda da AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın başında olduğu BASKİ, 2019 yılında Altıeylül Belediyesi’nin de gelirini göndermemiş. Ama Karesi Belediyesi için böyle bir durum yok. İki belediye de AKP’li belediye. Ama ne hikmetse Altıeylül’ün hak edişi yatmamış, Karesi’nin yatmış.  Kendi içlerindeki karşıtlıkları bizi ilgilendirmez. Ama vatandaşın beklediği hizmetin gelmemesi bizi ilgilendirir.

Sağa sola şov yapmak için kendine pankart astıranlar, ülke ülke gezip Balıkesir köylerini yoldan, otobüsten, toplu taşımadan mağdur edenler, ilçe belediyelerimizin haklarını vermiyorlar. Yiyorlar içiyorlar, geziyorlar, ne vatandaşa ne de CHP’li belediyelere gün yüzü göstermiyorlar.

Vatandaşa en pahalı sulardan birini veriyorlar, CHP’li belediyelere de hak ettikleri geliri vermiyorlar, kendilerine gelince de ülke ülke şehir şehir geziyorlar. Bu ne vicdana ne de mantığa sığar. AKP Balıkesir’i sömürmeyi hizmet yapıyoruz diye anlatıyor. Balıkesir halkı bunlardan kurtaracağı günü iple çekiyor’’.

Haber: Yoldaş Kocaer

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu