GündemEkonomiİlçe Haberleri

Ambalajlı Zeytinyağı İhracatı Çağrısı Yapıldı

Ambalajlı Zeytinyağı İhracatı Çağrısı Yapıldı

 

 Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tan, ambalajlı zeytinyağı ihracatına verilen desteklemenin artırılarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

‘’ÜLKEMİZDE BELKİ DE BİR REKORA KOŞUYORUZ’’

Mustafa Tan, zeytin ve zeytinyağı üretiminde 13 milyon ağaç varlığıyla önemli yere sahip olan Edremit Körfezi’ndeki ofisinde AA muhabirine Konuştu.Tan , Konsey olarak ambalajlı ve markalı ürünlerin ihracından yana olduklarını söyledi. Tan, Türkiye’de zeytin yetiştiriciliği bakımından son derece elverişli araziler olduğunu belirtti. Birçok ülkede zeytinde kuraklık nedeniyle problemler yaşandığına işaret eden Tan, “Ülkemizde ise belki bir rekora doğru koşuyoruz. Bu durumda Türk zeytinyağlarının katma değer yaratarak satılması ve değerlendirilmesi ülkemiz ve üreticilerimizin ekonomisi bakımından çok önemli.” Dedi.

‘’BİZİM YAĞLARIMIZ BİZE RAKİP OLUYORDU’’

Türkiye’nin, dökme zeytinyağının üretiminde önemli bir konumda olduğunu anlatan Tan, şunları kaydetti: “Yağlarını özellikle İtalya, İspanya gibi bize rakip olan ülkelere satıyordu dökme olarak. Onlar da kendi ambalajlarına koyup bizim yağlarımız raflarda, fuarlarda bize rakip olarak geliyordu. Tabii ki mecbur olunduğu zaman dökme yağ ihracatına biz karşı değiliz, fazlalık olduğu zaman, mecbur sebep olduğu zaman ama eğer böyle bir ihtiyaç yoksa Türkiye içeride tüketmeli üretimini, ihracatının da büyük oranını ambalajlı yapmalı. Bu durum katma değer yaratmak bakımından çok önemlidir.”

 

Aa 20220905 28815957 28815936 Ambalajli Zeytinyagi Ihracati Icin Verilen Desteklerin Devam Etmesi Cagrisi

 

 ‘’MADE İN TÜRKİYE DAMGALI ÜRÜNLER’’

“Made in Türkiye” damgalı ürünleriyle bu pazarlarda yer almalarını öneren Tan, şöyle devam etti: “Ben dış pazara açılmalarını hedef olarak göstermek istiyorum, sektörde yaklaşık 30 yıllık tecrübeli birisi olarak ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı olarak çünkü bu pazarlar İtalyanlar, İspanyollar ve son yıllarda Tunuslular tarafından işgal edilmiş durumda. Oysa ülkemiz bunu fazlasıyla hak ediyor çünkü çok becerikli iş adamlarımız var. Daha fazla dökme yerine ambalajlı ihracat yapmalı.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu