Aşevi İnşaatı Başladı

Aşevi İnşaatı Başladı

Kuyumcu’da olan aşevi inşaatı başladı. Balıkesir’in Burhaniye ilçesi Kuyumcu Mahallesinde aşevi yapımına başlandı. Mülkiyeti Burhaniye Belediyesi’ne aittir. Kuyumcu Mahallesi’ndeki eski atıl durumdaki olan okul binası yıkıldı. Bunun yerine aşevi binası yapılması kararı alındı. Proje hayata geçiyor. Aşevi İnşaatı Başladı.

Aşevi, yaklaşık bin 100 m2 alan üzerine 120 m2 tek katlı olarak inşa olacak. Bunun yanında aşevi Burhaniye Belediyesi tarafından bağışçı Kamil Daş’ın da katkılarıyla inşa edilerek mahalleliye hizmet verecek.

Modern Aşevi

Aşevi binasında; yanı sıra 1 adet fırın, açık oturma alanları ve çevre düzenlemesi olacak. Bunlar birleştiğinde modern bir bina görünümünde olacak. Ayrıca aşevi ile mahalleli; düğün, sünnet hazırlıkları mümkün olacak. Bunun yanında hayır ve kışlık vb faaliyetlerini rahatlıkla bu ortak yerde yapılacak. Ayrıca İha’ nın edindiği bilgiye göre; kod farkından dolayı planında iki kademeli alan mevcuttur. Bunun yanında alanda iki kademe teras inşa olacak. Devamında toplu etkinliklerde yararlanılacak. Sonuç olarak kullanışlı alanlar yapılacak. Bulaşıkhane, pişirme alanı ve yemek alanı olarak tasarlanan binanın temeli atılarak yapımına başlandı.

İmece Usulü ile Beraberiz

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, mahalleliye hizmet verecek alanının yapımına başlanmasıyla ilgili mutluluğunu dile getirdi. Devamında, “Mahallelilerimizin talebi doğrultusunda çok amaçlı olacak. Bundan dolayı aşevi projesini hayata geçiriyoruz. Geleneklerimizi yaşatarak, imeceyle birlik ve beraberlik içeresinde halkımızın özel günlerinde rahatça bir araya gelebileceği aşevini Kuyumcu Mahallemize kazandıracağız. Bağışçımız Kamil Daş’a da bu projedeki katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

…Aşevi İnşaatı Başladı…

Daha fazla haber için tıklayınız…

Gündem aşevi KUYUMCU Balıkesir’in Burhaniye ilçesi il ve ilçe gündem haberleri kamil daş Modern Aşevi Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler