EtkinlikGündemİlçe Haberleri

Atatürk’ün Burhaniye’ye Gelişinin 90. Yıl Dönümü Kutlandı

Burhaniye'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 13 Nisan 1934'te gerçekleştirdiği Ege gezisi sırasında ziyaret ettiği ve Kuvayı Milliye ruhunun ateşinin yandığı ilçeye gelişinin 90. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk’ün Burhaniye’ye Gelişinin 90. Yıl Dönümü Kutlandı

Burhaniye’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Nisan 1934’te gerçekleştirdiği Ege gezisi sırasında ziyaret ettiği ve Kuvayı Milliye ruhunun ateşinin yandığı ilçeye gelişinin 90. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Yusuf Kaya ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na koyulan çelenklerle devam etti.

Öğretmen Metin Aktaş’ın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmanın ardından, Hasan Akın Anadolu Lisesi öğrencisi Defne Naz Şenkul’un “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” adlı şiiri okunarak günün önemi vurgulandı. Tören, Şehit Ahmet Çelik Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Atatürk'Ün Burhaniye'Ye Gelişinin 90. Yıl Dönümü Kutlandı
Cumhuriyet Meydanı’Nda Coşkulu Tören

Haber: Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu