GündemTürkiye Gündemi

Aydın, İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilme Kararını Değerlendirdi

Aydın, İstanbul Sözleşmesi’nden Çekilme Kararını Değerlendirdi

Eğitim Bir Sen Balıkesir 2 No’lu Şube Başkanı İbrahim Aydın; “İstanbul sözleşmesinden çekilme kararından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı’na Teşekkür Etti

Eğitim Bir Sen Balıkesir 2 No’lu Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aydın; “Halkın sesini dinleyip İstanbul sözleşmesinden çekilme kararı alan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Toplumun kadın ve erkeklerden oluştuğunu, bu iki unsurun bir elmanın iki yarısı gibi birbirini tamamladığını belirten Prof. Dr. Aydın, “Kadınlar; annemiz, eşimiz, kızımız, ablamız, halamızdır velhasıl baş tacımızdır. İnancımız cenneti annelerin ayakları altına sermiştir. Rabbim, kadınları erkeklere emanet etmiştir. Emanet değerlidir ve her halükarda sahip çıkılmalıdır” dedi.

 “Batı kültürünün ürettiği anlaşmalarla korunamaz ”

Cinayetin hiçbir şeklinin tasvip edilemeyeceğini kaydeden Prof. Dr. Aydın, cinayetleri kadın veya erkek cinayeti diye sınıflayarak toplumun ayrıştırılmaya çalışıldığını iddia etti. Prof. Dr. Aydın,  “Kadınların ‘İçine şeytan kaçmış öyleyse yakılmalı’, ‘Kadın insan mı değil mi!’ diye bilimsel toplantılar düzenleyen Batı kültürünün ürettiği anlaşmalarla korunamaz.” dedi. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın da İstanbul Sözleşmesinden çekilmeyi savunduğu iddia eden Aydın,  “Bu sözleşmeye dahil olduğundan beri Türkiye’de kadın cinayetlerinin azalmadı, aksine arttı. ”dedi.    Aydın, 1 milyon kişi başına kadın cinayeti oranları, dünya 13, Avrupa 7, Türkiye ise 3,8 kişi olduğunu söyledi.

 “Amaçları Gençlerin Ahlakını Bozmak ”

Eğitim Bir Sen Balıkesir Balıkesir 2 No’lu Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Aydın, ABD, Kanada, Japonya, Rusya, Slovakya, Macaristan, Çin, Hindistan, Brezilya, Güney Kore, Küba, Avustralya, Meksika, Arjantin, Endonezya, Peru, Şili, İsrail gibi birçok ülkenin imzalamadığı bu sözleşmenin asıl amacının ülkedeki inanca ve kültüre ters olan LGBT gibi çarpık ilişkilerin özendirilmesi ve ayrıca gençlerin ahlakının bozulması olduğunu iddia etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu