Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Ayvalık UNESCO Süreci Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak

Ayvalık UNESCO Süreci Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak

 

Ayvalık UNESCO Süreci Bilgilendirme Toplantısı kapsamında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Ayvalık Sanat Fabrikasında Tanıtım Toplantısı yarın düzenlenecek. Toplantıda şu konular ele alınacak:

 

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi olarak Ayvalık Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Girişimi,  Ayvalık Sanat Fabrikası ve Sanat Derneği ile birlikte ilk yüz yüze toplantımızı gerçekleştiriyoruz.

Ayvalık geleceğini belirleyecek, kültürel ve doğal peyzajına uluslararası korumayı ekleyecek UNESCO Dünya Mirası Ayvalık sürecini -2017 yılında “Ayvalık Endüstriyel Peyzajı” başlığı ile UNESCO DÜNYA MİRASI GEÇİCİ LİSTESİ’NE girme başarısının mimarı, geçici liste dosyasını hazırlayan öğretim üyesi-

ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Kültürel Mirası Koruma Programı’ndan, Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan’dan Ayvalık’ta yüz yüze dinleyeceğiz.

➕Ayvalık’ın 2017 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Liste’sine girme başarısının arka planı.

➕Ayvalık’ın UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi’ne girebilmesinin koşulları.

➕UNESCO sürecinin yönetimi ve Ayvalık’ın geleceğine etkilerine dair;

30 Haziran 2022 Perşembe Günü Saat:17.00′ de Ayvalık Sanat Fabrikasında gerçekleşecek olan toplantıya hepimiz davetliyiz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu