Köşe Yazıları

Bacak Ağrısı Nasıl Geçer?

Havaların sıcak soğuk olması yağışlı olması vücudumuzu da etkiliyor. Ağrılarsa özellikle yaş ilerledikçe artan ve sevmediğimiz baş belaları. Konuyla ilgili uzman arkadaşlarımdan edindiğim bilgileri zaman zaman sizlerle paylaşırken bu ara çok duyduğum bacaklarım ağrıyor sözü ile birlikte bugün bu konuda edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak ve sağlıklı günler dilemek istiyorum. Bacak ağrısı genelde evde doğal tedavilerle geçebilen bir ağrı. Ağrılar çok şiddetli değilse ve altında yatan başka bir sağlık sorunu yoksa öncelikle dinleme ile ağrıları azaltabilmek mümkün. Kas ağrılarına soğuk masaj ve bitkisel yağlarla yapılan masajlarsa son derece iyi gelebilecek bir diğer çare.

Hareketsiz kalmak, yeterince hareket etmemek bacak sızlamasına neden olabiliyor. Evde saatlerce tv başında yada işyerinde bilgisayar başında oturup hiç kalkamadığınız zamanlarda hafiften bir ağrı hissetmenizin nedeni  dolaşımında tamamı ile durması. Otururkende ayak bileklerinizi öne geriye yana doğru mutlaka hareket ettirin ve hatta ayağa kalkarak kısa molalar vermeyi ihmal etmeyin derim. Yaşlılarda genelde daha çok görülen bacak ağrıları tedavi edilmediğinde daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. Hamilelikte bacak ağrısı hemen hemen her hamile kadında görülebilir ve genelde basit bir tedaviyle halledilebilir. Bacak ağrısına ne iyi gelir? Sorusunun karşılığı kendinize bakmaktan geçiyor.

Bacak ağrısı birçok nedenden kaynaklı olabilir. Romatizma dahil başka fiziksel sebeplerde bacak sızlamasına neden olur. Sadece fiziksel değil psikolojik rahatsızlıklar da bacak ağrısına neden olur. Bacak ağrısının en yaygın görülen sebeplerinden biri hareketsiz yaşamdır. Masa başı çalışan kişiler, hareketi kısıtlı olan kişiler de bacak sızlaması genelde daha yaygın görülür.Bir diğer nedeni ise aşırı harekettir. Spor yaparken bacağa aşırı yüklenmek kas ağrılarına neden olabilir. Sporda yapılan yanlış hareketler sol bacak ağrısı ve sağ bacak ağrısı riskini arttırabilir. Yaptığınız egzersize bağlı üst bacak ağrısı da yaşayabilirsiniz.Damar sertliği, sinir sıkışması, bel fıtığı, huzursuz bacak sendromu, diyabet, gebelik ve daha birçok etken bacak ağrısına neden olabilir.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu