GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Bakan Himayesinde Roman Çalıştayı Düzenlendi

Bakan Himayesinde Roman Çalıştayı Düzenlendi

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un himayesinde ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde Yerel Düzey Roman Çalıştayları düzenlendi

BALIKESİR’DEN ÇELİK KATILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un himayesinde ve Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde, telekonferans yöntemiyle “Yerel Düzey Roman Çalıştayları” düzenlendi. Edirne, İstanbul ve İzmir illerindeki STK’ların, ilgili kuruluşların ve bölge milletvekillerinin katılım sağladığı Yerel Düzey Roman Çalıştayları’na, Balıkesir’den AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik katıldı.

“TÜM SORUNLARININ FARKINDAYIZ”

Çalıştay hakkında açıklama yapan Çelik: “Roman kardeşlerimizin tüm sorunlarının farkındayız. Pandemi sürecinde tüm ülkemizi etkileyen durumlar Roman kardeşlerimizi de etkiledi, ekonomik sorunlar, iş ve meslek konuları, eğitim, barınma, yerel işbirliğine daha çok katılım sağlanması gibi başlı başına sorunların yanında Roman kardeşlerimize karşı oluşan önyargıların giderilmesi gibi genel başlıklarla bu sorunları sıralayabiliriz.” dedi.

ÇOK PAYDAŞLI ÇALIŞTAY

Çelik, kapsam dahilinde değerlendirilen iller dışında Roman vatandaşların yoğun nüfusa sahip olduğu Balıkesir’den de milletvekili olarak kendisinin katılım sağladığı toplantı konusunda: “Bu çalıştay; Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un himayesinde, Bakan Yardımcısı Sayın Adnan Ertem başkanlığında, Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Uzmanlar, Milli Eğitim İl Müdürleri, Sağlık İl Müdürleri, İŞKUR İl Müdürleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürleri, ilgili SYDV’ler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, kanaat önderleri ve bölge milletvekillerinin katılım sağladığı çok kapsamlı, çok paydaşlı bir çalıştaydır” dedi.

“YEREL MEKANİZMALARIN GÜÇLENDİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ”

Çelik: “Roman vatandaşlarımıza ilişkin mevcut durum, planlanan çalışmalar ve olası işbirliklerini görüştüğümüz bu gibi çalıştaylar yapmaya devam edeceğiz. Bakanlık koordinesinde düzenlenen, yerel izleme ve değerlendirme çalıştayları ile yerel mekanizmaların güçlendirilmesini hedefliyoruz” dedi.

“ÜLKEMİZİN TÜM RENKLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Çelik: “Kurulduğu günden bugüne, milleti ve ülkesi için çalışan AK Parti olarak bizler; hiçbir ayrım gözetmeksizin, ülkemizin tüm renklerine sahip çıkacak, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Roman Çalıştayı’nın, Roman kardeşlerimiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu