Bakan Yerlikaya’dan Balıkesir Başarısı Paylaşımı

Bakan Yerlikaya’dan Balıkesir Başarısı Paylaşımı

Bakan Yerlikaya’dan Balıkesir Başarısı Paylaşımı: İçişleri Bakanı Yerlikaya, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığının başarısını paylaştı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik ve Emniyet Müdürlüğü birimleri önemli bir operasyon yaptı.

Bakan Yerlikaya’dan Balıkesir Başarısı Paylaşımı

Bakan Yerlikaya’dan Balıkesir Başarısı Paylaşımı
Ayrıca, Balıkesir’Deki Ekipler, Koordineli Yürütülen Operasyonlar Sonucu 39 Göçmen Koordinatörünü Yakaladı.

5’i Yabancı 39 Göçmen Organizatörü Yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığının başarılı operasyonu ülke genelinde adından söz ettirdi. Ayrıca Koordineli bir çalışma sağlayan ekipler, operasyonlarda 5’i yabancı 39 göçmen organizatörünü yakaladı. Ayrıca, yakalanan organizatörlerden 26’sı için tutuklama çıktı. 13’ü hakkında adli kontrol gerçekleşti.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yerlikaya’nın açıklaması şöyle oldu:

“Antalya, Muğla, İzmir ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlıklarımız tarafından, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimleri ile koordineli icra edilen operasyonlarda; 5’i yabancı toplam 39 göçmen kaçakçılığı organizatörü ele geçti. Ayrıca yakalanan organizatörlerin 26’sı tutuklandı. 13’ü hakkında adli kontrol kararı verdiler Operasyonu gerçekleştiren birimlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bakan Ali Yerlikaya Hakkında:

1968 tarihinde Konya’da doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı.
Ayrıca Eğitim:
1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi “Kamu Yönetimi” bölümünden mezun oldu.
Hem de Kaymakamlık Görevleri:
1990-2003 yılları arasında Erzin, Felahiye, Derabucak, Hilvan ve Sarıkaya Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.
İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri:
2003-2004 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği,
Öte yandan Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü:
2004-2007 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevi yaptı.
Öte yandan Valilik Görevleri:
13.12.2007 – 17.05.2010 tarihleri arasında Şırnak Valiliği,
23.05.2010 – 09.08.2012 tarihleri arasında Ağrı Valiliği,
17.08.2012 – 03.03.2015 tarihleri arasında Tekirdağ Valiliği,
Dahası 05.03.2015 – 03.11.2018 tarihleri arasında Gaziantep Valiliği ve
26 Ekim 2018 – 3 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul Valiliği görevleri yaptı.
Ayrıca İçişleri Bakanı
3 Haziran 2023 tarih ve 2023/284 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile İçişleri Bakanlığı görevine atanan Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Hatice Nur Hanım ile evli dört çocuk babasıdır.

Haber: Muhammed Can Akyürek

balıkesir Ali Yerlikaya Bakan Yerlikaya’dan Balıkesir Başarısı Paylaşımı