Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Balı Marka Olacak

Balıkesir Balı Marka Olacak


Balıkesir’de arıcılık, Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve teşvikleriyle yaygınlaşıyor.

 

Yucel Yilmaz

Büyükşehir Belediyesi, bu destekler kapsamında Arı Yetiştiricileri Birliği ile birlikte kovan dağıttı. 210 üreticiye dağıtılan 2 bin 100 adet ahşap kovanın % 75’ini Büyükşehir, % 25’ini Arı Yetiştiricileri Birliği karşıladı. Törende konuşan Başkan Yücel Yılmaz, 2021 yılında arıcılığa 500 bin lira bütçe ayırdıklarını söyledi.

Balıkesir Bal Üretimi İle Türkiye’de 7’nci

Kırsalda kalkınma adına destekleme hedefiyle yola çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, arıcılık faaliyetlerine özel önem veriyor. Balıkesir, 2 bin 480 ton bal üretimi ile Türkiye’de 7’nci, 170 bin kovan sayısı ile 10’uncu sırada yer alıyor. Başkan Yılmaz’da, Balıkesir Balında ki üretim kapasitesini dikkate alarak, özellikle marka haline getirmek için arıcılara destek veriyor.

En Kaliteli Propolisi Üretiyoruz

Kovan Dağıtımı Kabakdere Mahallesi’nde bulunan Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serkan Akça dağıtım töreninin açılış konuşması yaptı. Akça, hedeflerinin arı yetiştiricilerini teşvik ederek, Balıkesir’i arı ürünlerinde bir marka haline getirmek olduğunu vurguladı. Desteklerin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Akça, özellikle Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkür etti. Törende Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Yazıcı’da söz aldı. Yazıcı, arıcılığın Balıkesir için önemli bir gelir kaynağı olduğunu kaydetti. Türkiye’de en kaliteli propolisin, Balıkesir’de üretildiğini söyleyen Mustafa Yazıcı “Propolis üretimimizi Yücel Başkanımızın bizlere vermiş olduğu destekle daha da ileriye götüreceğiz.” dedi.

 

BALIKESİR BALI MARKALAŞACAK

 

Göreve başlayalı yaklaşık 2,5 ay olduğunu ve bu sürede Büyükşehir Belediyesi ile 20’ye yakın proje yaptıklarını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan “Balıkesir balının markalaşması için Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa güzel projeler ürettik” dedi. Alkan ayrıca, birlikte ürettikleri projeler için Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a özellikle teşekkür etti.

Tarim Il Muduru Alkan

Büyükşehir olarak arıcılığa desteğe hazır olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Sizlerden ricamız; Balıkesir’i, Türkiye’de arı ürünleri ve bal denildiğinde ilk akla gelen şehirlerden biri yapmanız. 2021 yılında arıcılara 500 bin lira bütçe ayırıyoruz. Desteğimiz her geçen yıl sizlerin çabalarınıza bağlı olarak artacak. Şehrimizi, arı ürünleri konusunda marka haline getireceğiz. Üstelik, bu sektörde Balıkesir ürünleri daha kaliteli ve ayrıca güvenilir olarak bilinecek. Bu konuda yapılması gereken her şeyi yapacak gücümüz var.” dedi.

Yucel Yilmaz 01

BAŞKAN YILMAZ: DÜNYAYA ANLATACAĞIZ

Balıkesir Balını tüm dünyaya anlatmak istediklerini bunu da yerel dinamiklerle birlikte yapacaklarını söyleyen Başkan Yücel Yılmaz “Gönül koyarsak, yol haritasını düzgün çıkarırsak bu işin olmaması için sebep yok. Rızkınızı helalinden en avantajlı şekilde çıkarmanıza vesile olacak tüm somut adımları atacağız. Balıkesir’in, Türkiye’yi doyuran ve kendi kendine yeten bir il olduğunu tüm ülkeye duyuracağız.” açıklamasında bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu