Gündem

“Balıkesir Basını Vatan Ve Millet Demiştir”

Balıkesir Gazeteciler Ve Yazarlar Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada,” Milletimizin canı pahasına, gözünü kırpmadan, kurşunların önüne, tankların önüne çıkarak tüm dünyaya onurlu bir direnişi gösterdiği o günü idrak ediyoruz “ denildi ve 15 Temmuz’un önemine dikkat çekildi.

Demokrasi Mücadelesindeki Duruşta Balıkesir Basınının da Emeği Vardır

“Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti olarak sorunların çözümünün ancak ve ancak demokratik sistem içinde olması gerektiğine olan inancımızla birlikte, insanlıkla bağdaşmayan yaklaşımlara Milletin iradesinin en güzel cevap olduğunu belirtmek isteriz Milletçe ve tüm Türkiye’deki demokrasi sınavını veren basın ile birlikte Balıkesir Basınımızın da bu duruşta emeği olduğunun altını çiziyoruz.15 Temmuz 2016 Darbe girişimi esnasında gazi olan değerlerimizi minnetle anıyor, şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz. Vatan bizim İrade Bizimdir”

Demokrasi Ve Millli Birlik Günü’nde Balıkesir

15 Temmuz 2016’da Darbe girişiminin Milletçe bertaraf edildiğini ve onurlu bir direnişin sergilendiğini belirtilen açıklamada, 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişiminde hayatını kaybedenleri anmak amacıyla 2017 yılında Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edildiği hatırlatılarak her yıl, 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak tatil ilan edildiği ve etkinliklerle 15 Temmuz’un öneminin anlatıldığına değinildi.

BGYC tarafından yapılan açıklamada, “Milletimiz 15 Temmuz darbe girişimine karşı tek yürek olup büyük bir destan yazdı ve bizler bugün bu destanın gururunu bir kez daha paylaşıyor ve yaşıyoruz.” denildi. BGYC, yayımladığı mesajda, “15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün dış mihrakların desteğiyle gerçekleştirdiği hain bir darbe girişimine tanık olduk. Türkiye’yi bölme ve ekonomik açıdan zora sokarak birtakım mecburiyetlere yöneltme gayreti içinde olanlara karşı, dört yıl önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ve Türk milletinin destansı duruşu sayesinde alçak darbe girişimi bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz gecesi göstermiştir ki, hiçbir ihanet odağı ayağa kalkan milli ruh ve demokrasi inancımızın karşısında duramamış ve bundan sonrada duramayacaktır”denildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu