Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir Belediye Meclislerinde Üyeliklerin Düşürülmesi Gündem Oldu

Balıkesir Belediye Meclislerinde Üyeliklerin Düşürülmesi Gündem Oldu

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemi meclis üyeliklerinin düşürülmesi oldu.

 

Yaklaşık 3 aydır, Susurluk Belediye Meclis Üyesi AK Partili İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliğinden düşürülmesi konusu Büyükşehir Meclisi gündemini meşgul eden çarpıcı başlıklar arasındaydı. Meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşandığı anlar oldu.

 

“Susurluk Örneğini Bandırma’da Da Uygulamaya Çalışıyorlar”

 

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna, konuyla ilgili meclis kürsüsünden bir konuşma yaptı. Susurluk’ta yaşanan olayın bir benzerinin ayrıca Bandırma Belediye Meclisi’nde de yapılmaya çalışıldığını söyledi.

 

 “Edremit Belediye Başkanı Arslan CHP’li Meclis üyelerinin Düşürülmesini İstedi!”

 

Murat Tuna, Edremit Belediye Başkanı CHP’li Hasan Arslan’ın da kendilerinden, CHP’li bazı meclis üyelerinin düşürülmesini istediğini ifade etti. Cumhur İttifakı Grubu olarak CHP’li meclis üyelerinin haklarını savunduklarını söyleyen Tuna, şaşkın olduğunu vurguladı. Tuna, Millet İttifakı’nın 20 ilçede belediye meclislerinin aritmetiklerini değiştirip Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın hizmetlerini engellenmeye çalıştıklarını öne sürdü.

 

Screenshot 20220314 162752 Facebook

 

“Hasan Selman Arslan 3 Defa Mazeretsiz Meclise Gelmedi”

 

Murat Tuna, “3 aydan beri devam eden bu olumsuzluğun bir tek nedeni var. 20 ilçe ile birlikte meclis aritmetiğini değiştirip, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanına hizmet ettirmemek. Sevgili Hasan Arslan’ın 3 defa mazeretsiz olarak meclise gelmemesini ortaya çıkartan kişi, CHP’li Erdek Meclis Üyesi Canan hanımdır. Bizim AK Parti Grubu’nun, Cumhur İttifakı Grubu’nun bu memleketin hizmetlerinde, yaptıklarında ve ayrıca yapacaklarında asla kıvırma yoktur” dedi.

 

“Başkan Hasan Arslan Da Bize Aynı Talepte Bulundu”

 

Tuna, “Bandırma’daki meclis üyelerimizi düşürürken, Tolga başkanımız geçen dönem gelmemiştir. Geçiyoruz, doğrudur. ‘Eğer düşürmezsek meclis düşer’ düşüncesiyle ve hukuki bir bakış açısıyla Tolga Tosun başkan konuya açıklık getirmiştir. Biz Edremit Belediye Başkanımız Hasan Arslan’ın yaptıklarını söyleyeceğiz. Kendisi 2 dönemdir, ayrıca 2 sefer kürsüye çıkıp bizim Edremit Cumhur İttifakı’nı onore etmiştir. Kendisine teşekkür ediyorum. Ancak, kendisi 11’nci ayın ilk oturumu olan meclis toplantımızda, 3 tane meclis üyesinin devamsızlığından dolayı, bizden kendi meclis üyesi arkadaşlarının düşürülmesini talep etti. Bizden kendi meclis üyelerinin, aynı zamanda Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin düşürülmelerini talep etti”

 

“Kendi Meclis Üyelerinin Mazeretlerini Kabul Etmediler”

 

“Edremit Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Grubu olarak 12 arkadaşımızla birlikte biz o CHP’li 5 meclis üyesinin mazeretlerini oy çokluğu ile kabul ettik. Onlar kendi meclis üyelerinin mazeretlerini bile kabul etmediği halde biz onlarınkini kabul ettik. Kendileri, ayrıca kendi meclis üyelerinin mazeretlerini kabul etmediler.”

 

 “Biz De Edremit’te Meclise Önerge Vereceğiz”

 

Murat Tuna, Şimdi biz de önümüzdeki mecliste Başkanlık Makamına dilekçemiz ile birlikte bir önerge vereceğiz. Hasan Güçlü Sakallı ve Ayhan Halil arkadaşımızın 6’şar kere meclise gelmediler. Bu kendi belediye başkanlarının beyanıdır. Tam da bu noktada Tolga başkanın söylediği gibi hukuku uygulayacak mı? Göreceğiz” Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu