Gündem

Balıkesir Eğitim Sen Şube Başkanı Gürbüz Şahin “MEB Kapalı Köy Okullarını Yeniden Açma Kararı Aldı”

Balıkesir Eğitim Sen Şube Başkanı Gürbüz Şahin “MEB Kapalı Köy Okullarını Yeniden Açma Kararı Aldı”

 

Balıkesir Eğitim Sen Şube Başkanı Gürbüz Şahin köy okullarının yeniden açılacağını belirterek altyapı hazırlığına dikkat çekti. Köy okullarının yeniden açılabilmesi ve öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için yönetmelik değişikliği tek başına yeterli değil” dedi.

 

“Acil Planlama  Yapılarak Kaynak Ayrılmalı”

Balıkesir Eğitim Sen Şube Başkanı Gürbüz Şahin ”Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından yeterli öğrenci olmaması gerekçe gösterilerek kapatılan çok sayıda köy okulu çürümeye terk edilmiş, köylerde yaşayan çocuklar birçok yönü ile sorunlu olan taşımalı eğitime mecbur bırakılmıştı. Şahin açıklamasında, “ Her şeyden önce yıllardır kapalı kalan ve büyük bölümü çürüyen, harabeye dönüşen köy okullarının 2022-2023 eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilmesi için acil bir planlama yapılmalı, bütçeden yeteri kadar kaynak ayrılmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Güvencesiz İstihdamdan Uzak Durulmalı”

Balıkesir Eğitim Sen Şube Başkanı Gürbüz Şahin, “MEB’in köy okullarının yeniden açılması için gerekli altyapı hazırlıklarını yapması için nasıl bir planlama yaptığı ve ne kadar kaynak ayırdığı konusunda hiçbir somut bilgi bulunmamaktadır. Açılacak köy okullarında öğretmen ve yardımcı personel istihdamı konusunda kadrolu ve güvenceli istihdam politikalarının benimsenmesi önemlidir. Eğitim öğretimin düzenliliği ve sürekliliği açısından köy okulları başta olmak üzere, bütün eğitim kurumlarında geçici ya da güvencesiz istihdamdan kesinlikle uzak durulmalıdır.”

“Köy Okullarının Açılmasını Doğru Buluyoruz”

Eğitim Sen Şube Başkanı Gürbüz Şahin, “Köy okullarının yeniden açılması gibi, uzun süredir talep ettiğimiz böylesine önemli bir adımın sadece yönetmelik değişikliği olarak kalmaması, köy okullarının yeniden faaliyete geçmesi için atılacak bütün adımları doğru bulduğumuzu belirtmek isteriz. Eğitim Sen olarak köy okullarının yeniden açılması sürecinin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sayıya Bakılmaksızın Ana Sınıfı Açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlandı.Buna göre, nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul ve 5 çocuk olması durumunda ana sınıfı açılacak. Okul pansiyonlarının açılışında aranan öğrenci kapasitesi şartı ise 100’den 50’ye düşürüldü.Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu