Balıkesir Havran’da Gençlik Konseri

Balıkesir Havran’da Gençlik Konseri. Balıkesir’in Havran ilçesinde gençlik konseri düzenlenecek.
Balıkesir Havran’da Gençlik Konseri. Havran Millet parkında gerçekleşecek konser ücretsiz olacak. Ece Mumay konseri, Havran Millet Parkı’nda gerçekleşecek. Saat 21:00’da başlayacak. Konser 02.07.2023 tarihinde gerçekleşecek. Konsere yerli ve şehir dışından katılım yoğun olacak.
Havran Hakkında
Havran, Balıkesir ilinin Körfez bölgesinde bir ilçesidir. Höşmerim, Leblebisi ve Çanakkale kahramanı Koca Seyit ile tanınır. Deniz’e kıyısı yoktur. Bu açıdan turizm komşu ilçelerle kıyaslandığında fazla gelişmemiştir. Zeytincilik başlıca ekonomik faaliyettir. Ayrıca narenciye olarak mandalina ve süt sektörü gelişmiştir. İlk dönemlerden beri altın madenciliği yapılan bölgede, hâlen bu madencilik faaliyeti sürmektedir. Tarihsel olarak da konaklarıyla meşhurdur. Bir dönem adı baraj inşaatından etkilenen 20.000 nüfuslu yarasa kolonisiyle anılmıştır.
İnboğazı mağarasında yapılan kazılarda Bakır Çağı ve Cilalı Taş Devrine ait buluntular elde edilmiştir. Bunun dışında çok eski bir yerleşim yeri olan, Havran’nın bilinen ilk ahalileri Lelegler ve Pelasglardır. Troya savaşında geçen kent Tebai antik kenti bu ilçe sınırları içindedir. Tebai’den sonra bölgede önem kazanan bir diğer kent ise Aureline dir. Antik dönemde Havranın adının “ Aureline” altın ülkesi olarak anıldığı söylenir. Altının simgesi olan Au, Latince “ Avrum“ dan gelmektedir. Havran isminin zamanla Aureline’ den ‘Altın ülkesinden gelme’ ihtimali de oldukça yüksektir. Havran adının bir diğer gelme olasılığı ise; 1870-1890 yıllarında Osmanlı toprağı olan Suriye’nin Havran bölgesinde gerçekleşen ayaklanmalar sonucu, bu bölgede yaşayan toplum, Balıkesir Havran bölgesine yerleştirilmiştir. Genellikle varlıklı ailelerin geldiği Havran’ın o tarihten sonra daha hızlı bir gelişim göstermesi de adının buradan geldiğine dair bir diğer kanıttır. Özellikle Küçükkuyu,Havran köyü civarındaki altın yatakları çok eski zamanlardan beri işletilmiştir.
M.Ö.546 ‘da Lidya Devleti, Persler tarafından yıkılınca Havran Bölgesi de Pers egemenliğine girdi. M.Ö. 334 ilkbaharında Makedonyalı İskender ile Persler arasındaki savaştan galip çıkan İskender tüm Misya bölgesi ‘nin ( Uludağ ile Kaz Dağları arasındaki bölge) hakimi oldu. M.Ö. 283 yılında kurulan Bergama Krallığı, bu bölgede hakimiyet kurdu sonra da Roma İmparatorluğu egemenliğine girdi.
Haber: Elif Şahin
Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…