“Bu Teklif Memur ve Emekliyi Yok Sayıyor”

Türkiye Kamu Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Baki Ali Hikmet Paşa meydanında bir basın açıklaması yaptı. Açıklama 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

“Bu Teklif Memur ve Emekliyi Yok Sayıyor”

“Bu Teklif Memur ve Emekliyi Yok Sayıyor”

BU RAKAMLAR HAYAT PAHALILIĞIYLA BAĞDAŞMIYOR, ADALET İSTİYORUZ

4 milyon kamu çalışanı ve 2,5 milyon emekliyi ilgilendiren zam teklifine Türkiye Kamu-Sen’den sert tepki: “Bu rakamlar hayat pahalılığıyla bağdaşmıyor, adalet istiyoruz.”

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Baki, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasıyla, hükümetin 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında sunduğu zam teklifini reddettiklerini açıkladı. Açıklama, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

“Memur ve Emeklinin Beklentileri Yok Sayıldı”

Baki, kamu işvereninin 2026 yılı için %10+6, 2027 yılı için ise %4+4 zam önerdiğini belirterek, “Bu teklif memur ve emeklinin hiçbir beklentisini karşılamıyor” dedi. Artan hayat pahalılığına, yüksek kiralara ve temel gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekti.

“Zorunlu tüketim malları, açıklanan enflasyonun üzerinde zamlanıyor. Kiralar memur maaşlarını bile geçti. Büyükşehirlerde ve kıyı bölgelerinde kimse çalışmak istemiyor” ifadelerini kullanan Baki, mevcut teklifin çalışma barışını bozduğunu ve adalet sağlamadığını vurguladı.

Türkiye Kamu-Sen’in Zam Talebi

Türkiye Kamu-Sen’in toplu sözleşme masasına 2026 için kümülatif %88,6, 2027 için ise %45,2 zam talebiyle geldiğini belirten Baki, teklifin piyasa gerçekleriyle bağdaşmadığını söyledi:

“Maaşlar, masa başı tahminlerle değil, marketteki ve pazardaki gerçek fiyatlara göre belirlenmeli.”

Eylem Takvimi Açıklandı

Baki, teklifin revize edilmemesi halinde eylemlere devam edeceklerini duyurdu:

Bugün: Tüm illerde basın açıklaması ve meydan eylemleri

Yarın: Sosyal medyada gündem çalışması

Pazartesi: Ülke genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi

Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde, illerde ise kurum binaları önünde toplanacaklarını söyleyen Baki, “Kamu çalışanı, emekli, işçi, işsiz ayırmadan tüm vatandaşlarımızı eylemlerimize destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

“Adaletli Teklif Gelene Kadar Mücadele Sürecek”

Türkiye Kamu-Sen’in hedefinin, kamu çalışanlarının hak ettiği refah düzeyine ulaşması olduğunu belirten Baki, “25 milyon vatandaşımız yüzünü güldürecek adil bir teklif bekliyor. Bu masayı adaletin tecelli ettiği bir yer yapalım” diyerek sözlerini tamamladı.

MEMUR VE EMEKLİNİN HİÇBİR BEKLENTİSİNİ KARŞILAMIYOR

Açıklamada ise şu ifadeler yer aldı: ‘’ 4 milyon kamu çalışanı, 2,5 milyon emekli ve aileleriyle birlikte 25 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde gelinen noktada Kamu İşveren tarafı teklifini sundu. Baştan söyleyelim: 2026 yılı için %10+6; 2027 için ise %4+4 zam içeren ve memur ve emeklinin hiçbir beklentisini karşılamayan bu teklifi reddediyoruz’’.

BİZİ SOSYAL MEDYADA TAKİP ET

Kaynak: Haber Merkezi
kamu-sen ahmet baki