Gündem

BALIKESİR TABİP ODASI: “SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan covid-19 uygulamalarına ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen resmi yazıyı değerlendiren bir açıklamada bulundu.

 

 

“TEST POLİTİKASI HANGİ BİLİMSEL GERÇEKLERLE YAPILIYOR?”

 

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan covid-19 uygulamalarına ilişkin Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen resmi yazıyı değerlendirdi. Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen resmi yazı ile temaslı kişilerden numune alınması işleminin sınırlandırıldığını belirtti. Başkan Uçan konu ile ilgili olarak “ Covid-19 enfeksiyonu ile etkin mücadele erken tanı koymak ve enfekte kişileri saptayarak filyasyon ve izolasyon yapabilmekten geçmekte ” dedi. Başkan Dr. Uçan konuyla ilgili değerlendirmede bulunarak şöyle kaydetti:

 

“TEST YAPTIRMAK ZORLAŞTI”

 

“Bu uygulama ile temaslı yurttaşların test yaptırabilmesi zorlaştırılmıştır. Test yapılmayan ancak evde izole kalması gerekenler panik halde özel sağlık kuruluşlarına yönelecek ücret ödeyerek test yaptırabileceklerdir.
Test yapılma kriterleri epidemiyoloji biliminin rehberliğinde düzenlenmelidir. Bir yandan temaslılara test kısıtlaması getirilirken, sağlık çalışanları, şoförler, kasiyerler, veznedarlar, öğretmenler, imamlar gibi risk gruplarına rutin test uygulaması yapılmazken; ayrıcalıklı test uygulamaları kamuoyunda rahatsızlık yaratmaktadır. Risk altında çalışanlar varken ayrıcalıklı test yapmak hangi etik ve bilimsel kurallara dayanmaktadır? ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu