GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Tabipler Odası: İddialar Düşündürücü! Vaka Var Karantina Yok

Balıkesir Tabipler Odası: İddialar Düşündürücü! Vaka Var Karantina Yok

 

Balıkesir Tabip Odası Türk Tabipler Birliği’nin açıklamaları doğrultusunda yaptığı değerlendirmelerle dikkat çekti.

 

Ayrıca, Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, okullarda yeterli önlemlerin alınmadığını belirtti. Özellikle de sınıf mevcutlarının 30 kişilik olduğu ve kriterlere uygunsuzluk  iddialarını gündeme getirdi.

 

Velilerden Gelen Geri Bildirimle Sınıf Bazında Karantina

Türk Tabipler Birliği’nin açıklamalarına yer verilen Balıkesir Tabip Odası Şubesi tarafından dile getirilen çarpıcı ifadeler şöyle; “Okullarda Bakanlığın algoritmasına göre aynı sınıfta iki öğrenci PCR pozitif olduğunda karantina uygulaması yapılması gerekiyor. Öğrenciler bazı dersleri farklı sınıflardan oluşan gruplarla alıyor. Velilerden gelen geri bildirimlerde sadece sınıf bazında karantina uygulandığı ifade ediliyor. Ayrıca, aynı iki öğrenci ile farklı derslerde bir arada olan diğer şubelerdeki öğrencilere karantina uygulanmadığı belirtiliyor.”

“TTB Denetimleri Yetersiz Buluyor”

Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, TTB önerilerini paylaşırken, farklı sınıflardaki öğrencilerin bazı dersler için birleştirilmemesine, sınıfların izole kalmasına bu nedenle özel vurgu yapmıştı diyerek şöyle konuştu: “ Bu tür ortaya çıkabilen sorunlara çözüm getirilememesinden dolayı veliler oldukça kaygılıdır. Yakın temaslı öğrencilere test yapılıyor mu?  Ebeveyni PCR (+) olan öğrencilere test yapılmadığından bu öğrenciler doğal olarak temaslı. Ne yazık ki bu öğrencilere test yapılmıyor. Oysa ki yakın ve ev içi temas nedeniyle birden fazla öğrencinin testinin pozitif çıkma ihtimali var. Ancak,  bu öğrencilerin aynı sınıfta olma olasılığına rağmen, her şey yolunda gibi süreç devam ediyor.  Temaslılara test yapılması zorunludur.1 Eylül 2021 tarihli rehberdeki varyant suşlar ile ilgili değişikliğin etkin biçimde uygulanacağı bir varyant analizi ülkede yeteri kadar yapılabiliyor mu? Varyantlara göre özel önlemler planlanıyor mu? Kantin ve yemekhaneler yeterince denetleniyor mu?”

Serap Tetik Acar

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu