GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Tarım Fuarı Açıldı

Balıkesir Tarım Fuarı Açıldı

 

Açılışta Gıda Tarım Ve Hayvancılık Festivale Dönüşümün Sinyali Verildi

 

Balıkesir Tarım Fuarı açılışı Kepsut ilçesinde gerçekleşti. Her yıl düzenli olarak yürütülen fuara ev sahipliği yapan Kepsut ilçesi’nin Belediye Başkanı İsmail Cankul, fuarın merkezi olarak önümüzdeki yıllar içinde sürpriz açıklamalar yaptı. Fuar 10-13 Mart tarihleri arasında açık olacak.

 

Tarım Alanındaki Son Teknoloji Fuara Taşındı

 

Balıkesir’in Vefalı yurt adıyla tanınan ilçesi Kepsut’ta Tarım ve Hayvancılık konusunda son teknolojiler fuara taşındı. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı fuarda üretici ve firmaların buluşturulması sağlandı.

 

Dsc 0011

 

 “Gıda Tarım ve Hayvancılık Festivali’ne Dönüştüreceğiz”

 

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul Balıkesir’de yağan kar yağışı ve soğuk havaya rağmen fuara olan ilgi ve katılım için teşekkür etti. Bu işi Tarım Hayvancılık Gıda Festivaline dönüştüreceğiz diyen Başkan Cankul, “Balıkesir’de üretilen gıda ürünlerini ve Balıkesir sanayisini tarımla iştigal eden kesimle buluşturmak için festivale dönüştürme amacımız var”dedi.

 

Atasagun “Hayvancılık Ve Tarım’ın Merkezi Kepsut”

 

Atlas Fuarcılık Genel Müdürü Fevzi Atasagun’un açılış konuşmasıyla başladı. Atasagun fuar’ın 12’ncisinin gerçekleştirildiğini ve amaçlarının son teknolojileri fuara taşıyıp, üretici ve çiftçilerle buluşturmak olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda, merkezi Kepsut olan canlı hayvan ve tarım fuarının da ilçede yapıldığını hatırlattı. Fuarın Türkiye genelinden katılımlarla gerçekleştiğine dikkat çeken Atasagun Damızlık yetiştiricileri, ithalatçılarında katılımının önem taşıdığını ifade etti. Her sene katılımcılarımızda fuarda büyüyor Bu sene 380 katılımcımız var. Fuara emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Dsc 0026

 

Kepsut’taki Tesis 12 Yıldır Fuara Ev Sahipliği Yapıyor

 

Karlı ve soğuk bir günde açılışı gerçekleşen tarım fuarına ilgi her sene olduğu gibi bu yılda büyük ilgi oldu. Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul tarım fuarı açılışında, Balıkesir Tarım fuanın 12 yıldır düzenlendiğini söyledi. İlk 3 yıl Balıkesir’de düzenlenmişti diyen Başkan Cankul 2013 yılından buyana da Kepsut’ta düzenleniyor. Daha önce çadırlarda düzenleniyordu ve sıkıntılar yaşanıyordu.Biz bunun için Kepsut’ta ki tesisimizi buna göre dizayn ettik. Düğün törenlerinden, okul törenlerine her etkinliği burada gerçekleştirebiliyoruz burası yaşanabilecek olası hava şartlarına görede elverişli “dedi.

 

“Tarım Gıda ve Hayvancılık Festivali’ne Dönüştüreceğiz”

 

Başkan Cankul, hava şartlarında yaşanan fırtına ve çadır uçmalarının daha önce yaşandığını ve bu sorunu da Kepsut’taki büyük ve kapalı alan sayesinde ortadan kaldırdıklarını hatırlattı. Bu işi Tarım Hayvancılık Gıda Festivaline dönüştüreceğiz diyen Başkan Cankul, “Balıkesir’de üretilen gıda ürünlerini ve Balıkesir sanayisini tarımla iştigal eden kesimle buluşturmak için festivale dönüştürme amacımız var. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Sürpriz misafirimiz Çevre Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce’ yede katılımı için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Dsc 0053

 

Başkan Yılmaz “8 Yıldır Traktör Üzerinde,Aynı Yerde Aynı Fotoğraf”

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da yaptığı konuşmada belediye başkanlığında 8.yılı olduğunu hatırlattı. Bu tarım fuarına 8 yıldır katılıyoruz ve buradaki traktörde de 8 yıldır fotoğrafımız oluyor ”dedi. Emeği geçenlere teşekkür ederek,3 gün sürecek olan fuar çiftçimize, üreticilerimize, firmalarımıza hayırlı olsun. İstişare ettik, Festival olarak bu fuarların devam etmesi yönündeki taahhüdümü de Başkanımız İsmail Cankul’a veriyorum” dedi.

 

Vali Şıldak “Tarım ve Hayvancılık Birbirinin Tamamlayıcısı”

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak tarım fuarının açılışında yaptığı konuşmada, Tarım ve Hayvancılık alanında hayırlı gelişmelere vesile olsun. Tarım ve hayvancılık birbirinin tamamlayıcısı olan iki tamamlayıcı sektör. Gelişen ve büyüyen sektörler. İlimizin de ekonomik altyapısını oluşturuyor. Modern anlamda alana yansıması da tarım fuarlarının faydası yadsınamaz. Başta Kepsut Belediye başkanımız olmak üzere katkı sunanlara teşekkür ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu. Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu