Gündem

BALIKESİR TRAFİĞİ VE YOL DURUMU

Balıkesir’de trafik sorunu her zaman dile getiriliyor. Özellikle sabah işe gidişler ve akşamüstü saatlerinde trafik duruyor. En belirgin olanları ise şehir merkezindeki cadde ve sokaklalar da ki yoğunluklar.

Balıkesir’in Toplu Taşıma Merkezi yol güzergâhlarındaki giriş ve çıkışlar, Balıkesir merkeziden İzmir yoluna gidişte sağlı sollu evlerine giden Balıkesirlilerin yol geçişleriyle sağladığı, Kavşaklardan geçtiği hatlar, ana yoldan gelenleri etkileyerek durduruyor. Duraklarda yolcu alan servisler, şehiriçi otobüs hatları veya özel otomobili ile durakta yolcu alıp yoluna devam edecekler ’de eklenince yol boyu trafik aşılamaz noktaya geliyor.

Balıkesir’de trafik akışının rahatlaması için atılan adımlar son derece önemli. Balıkesir’e yakınlık anlamında Devlet’in otobanları yapmasıyla ayrı bir önem kazanan şehrin İç trafiğinin de düzenlenmesi büyük önem taşıyor.

Balıkesir’de;  TTM, Otobüs terminaline, Şehir merkezinden Bursa yönüne giden çıkış noktalarına gidiş güzergâhındaki hatlarda bulunan durak, kavşak ve dar yollar, İzmir yolu üzerinde yine şehir merkezinden hareketle yol boyunca trafik işaretlerinden, yol darlığı ,duraklar, kaldırım vb.. nedenler Kavşak ve üstgeçitler etki edebiliyor. Edremit yolu üzerinde yeşil dalga uygulaması göze çarparken, Kepsut yolu üzerindeki Demiryolu hemzemin geçitleri, Kavşaklar ve Gençlik Merkezi İnşaat’ı önünden geçen yollarda da yol çalışmaları nedeni ile trafikte zaman zaman belirli saatlerde göze çarpan bu trafik yoğunlukları yaşanmaya devam ediyor.

 

Balıkesir’de trafiği rahatlatan, küçük dokunuşlarla fark yaratan ve en önemlisi trafiği gerçekten etkileyerek, trafiği artık durdurmayan, nokta bazlı görünen ancak isabetli  olan çalışmalar yapıldı. Nedir bunlar?

  • Toplu Taşıma Merkezi’nde sık sık yaşanan TMM’den çıkan Toplu Taşıma Araçlarının çıkıştaki dar yoldan Ana Caddeye çıkması ve Ana Caddeden gelen araçlarında aynı cadde ki akışta olması nedeniyle oluşan yoğunluk sona erdi. Dar çıkış genişletildi ve TMM çıkışından Şehir merkezinden gelen yol ayrılırken aynı zamanda şeritte de trafik ışıklarının bulunması gibi nedenler trafiği rahatlattı.
  • Balıkesir’de  Kuvayi Milliye Kavşağı  üzt geçitle birlikte Emniyet önünden yan yol ’un açılması ile trafikte rahatlık yarattı. Ancak bununla birlikte Otel Basri önünden geçen 15 Temmuz Şehitler altgeçit-üst geçit tartışmalı ve kazalar yaşanıyor. Üst geçitte keskin viraj dönüşleri alt geçitte ise yolda ki darlık bu kazaların en önemli nedenleri.
  • Tren Garı önüne gelen yol bağlantılarındaki küçük dokunuşlar, Ana cadde üzerinde Altıeylül- Karesi Belediye Binası önünde ve karşı yolda kaldırımların genişliği yapılan çalışmalarla daraltılarak yola genişlik kazandırıldı. Orman Bölge Müdürlüğü önünde de durak yakınlığı ve yol bağlantılarının bulunması burada da yine rahatlık sağlayan bir çalışmanın yapıldığını gözler önüne seren bir çalışma oldu.
  • Valilik binası ana cadde üzerindeki kavşak hala düzenlenemedi Yapılan projede hata olduğu belirtilmiş ve kavşak Kocaseyit adıyla Doğum evinin bulunduğu yere yapılmıştı. Bu kavşakta alt ve üst geçitlerde yaşanan sorun ise yine dar olması Alt geçitte viraj kesin ancak şehir içi olduğu için hız olmaması trafiğin daha sakin ilerlemesine olanak tanıyor ancak bağlantı yolları iyi planlanmış. Üst geçitte ise özellikle yayalar tedirgin Çünkü onlara ayrılan yürüyüş yolu çok dar hatta geçiş yapabilmek için çocuk olmak ve kilolu olmamak gerekiyor.
  • Adliye önünde yapılan kavşak çok yönlü olarak planlanmış ve trafik akışını rahatlatan hatta Balıkesir’e yakışan bir çalışma oldu. Buradaki bağlantı yollarının hem şehir içi hem de şehir dışına giden otomobillerin güzergahında olması nedeniyle büyük önem taşıyan hatta zor görünen ancak başarılabilen bir çalışma.
  • Şehir merkezinde küçük görünen ancak büyük bir rahatlama sağlayan merkezde önemli çalışmalar sürüyor. Kepsut yolu üzerine giden Avlu’ya geçişi sağlayan ve bağlantıarı bulunan bu yolda şuan kapalı hemzemin geçit ve yolda özverili bir çalışmanın yapıldığı görülüyor. Fatma Kara

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu