GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de 18 Mart Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Protokol Eşliğinde Çanakkale Ruhu ve Şehitleri Anıldı

Balıkesir’de 18 Mart Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Protokol Eşliğinde Çanakkale Ruhu ve Şehitleri Anıldı

Balıkesir’de 18 Mart Şehitleri Anma Programı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde, Balıkesir Şehitliği’nde başlayan törenle birlikte, düzenlenen tiyatro gösterisi ve Keşşafların uğurlanması ritüeli gibi çeşitli etkinliklerle Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü anlam ve önemi vurgulandı.

Balikesirde 18 Mart Sehitleri Anma Programi Duzenlendi 1

Programın ilk bölümünde Balıkesir Şehitliği’nde gerçekleştirilen Anma Töreni, Vali İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla başladı. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hv. Plt. Bnb. Gökhan Kadıçeşme tarafından günün önemine dair konuşma yapıldı. Şehitlik Defteri’nin imzalanması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden törende, şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi ve şehit ailelerine karanfil bırakılmasıyla anma gerçekleştirildi.

Balikesirde 18 Mart Sehitleri Anma Programi Duzenlendi 2

Vali Ustaoğlu, Şehitlik Defteri’ne duygusal bir mesaj bırakarak şehitleri minnet ve şükranla andı ve vatan için canlarını feda eden şehitlerin önemine vurgu yaptı.

Programın ikinci bölümünde ise Avlu Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan “Kurtuluş Yolu” adlı tiyatro gösterisi sahnelendi. Gösteriye coşkulu katılımın yanı sıra, duygu dolu anlar yaşandı.

Balikesirde 18 Mart Sehitleri Anma Programi Duzenlendi 4

Son olarak, Balıkesir Lisesi’nin temsili askerleri olan Keşşaflar, Vali Ustaoğlu’nun katılımıyla uğurlama törenine tabi tutuldu. Tören, Balıkesir Valiliği önünden başlayarak Zağnos Paşa Camisi önüne kadar devam etti. Burada Keşşafların sülüsleri verilerek ellerine kına yakıldı ve ardından Tren Garı’ndan temsili olarak cepheye uğurlandılar.

Balıkesir’in Çanakkale Destanındaki Yeri

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu