Gündem

Balıkesir’in Çanakkale Destanındaki Yeri

Çanakkale Kahramanları ve Katkıları

Balıkesir’in Çanakkale Destanındaki Yeri

Çanakkale Kahramanları ve Katkıları

Balıkesir’in Çanakkale Savaşları’ndaki önemi ve yerine odaklanan “Balıkesir’in Çanakkale Kahramanları” adlı eser, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay tarafından kaleme alınarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından literatüre kazandırıldı. Bu eser, Balıkesir’in Çanakkale’deki katkılarını ve rolünü vurgulayarak şehrin İstiklal Madalyası almasına yönelik önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Balikesirin Canakkale Destanindaki Yeri 1

Çanakkale Savaşları’nın sembolü olan Kanlıdere Şehitliği’nin 2022 yılı Temmuz ayında açılışını gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şimdi de şehrin Çanakkale Savaşları’ndaki yerini ve önemini ortaya koyan bu eseri literatüre kazandırdı. Kitap, Balıkesir ve ilçelerindeki askerlerin, savaştıkları cephelerin, askerlik şubelerinin, şehit düştükleri yerlerin ve gazilerin yer aldığı kapsamlı bir çalışma olarak dikkat çekiyor.

Balikesirin Canakkale Destanindaki Yeri 2

Balıkesir’in hem maddi hem manevi olarak Çanakkale Savaşları’na büyük katkılar sağladığı vurgulanırken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay, Türk askerinin vatan sevgisinin tarihe altın harflerle yazıldığını belirtti. Balıkesir’in, sadece savaşmakla kalmayıp cephede görev alan askerlere yiyecek-içecek ve lojistik desteği sağladığına da dikkat çekildi. Ayrıca, cephede yaralanan askerlerin Balıkesir’deki hastanelerde tedavi edildiği vurgulandı.

Balikesirin Canakkale Destanindaki Yeri 3

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise eserin Balıkesir’in arşivine büyük katkı sunacağını ve şehrin tarihine ışık tutacağını ifade etti. Balıkesir’in, Çanakkale’ye olan yakınlığı nedeniyle büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örneği gösterdiğine dikkat çekildi. Kitabın yazarı Dr. Mithat Atabay’a şehrin tarihine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Erdoğan: ‘Çanakkale Zaferi Türk Milletinin Onur Dolu Sayfasıdır’

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu