Balıkesir’de 26 Bin Kişiye Ücretsiz Su Hizmeti
Büyükşehir, dar gelirli vatandaşların su faturalarını karşılayacak

Balıkesir’de 26 Bin Kişiye Ücretsiz Su Hizmeti
Meclis kararıyla 2025 sonuna kadar 26 bin kişi ücretsiz su kullanacak

Dar Gelirliye Destek
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent yoksulluğu ve artan enflasyona karşı dar gelirli vatandaşlara destek sağlamak için önemli bir adım attı. Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, engelli, gazi, şehit yakını, öğrenci ve depremzedelerin su faturalarının 2025 yılı sonuna kadar belediye bütçesinden karşılanması kararı oy birliğiyle alındı.
26 Bin Kişiye Ücretsiz Su
Büyükşehir Belediyesi, bu karar doğrultusunda 18 bin 679 engelli birey, 2 bin 239 gazi ve şehit yakını, 3 bin 691 sosyal yardım alan vatandaş, 692 depremzede ve bin 290 üniversite öğrencisi olmak üzere toplamda 26 bin 591 kişiye ücretsiz su hizmeti sağlayacak. Başkan Ahmet Akın, sağlıklı suya erişimin temel bir hak olduğunu vurguladı.
Başarılı Sporculara Ödül
Meclis toplantısında ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularından boksör Esra Yıldız Kahraman, tırmanış sporcusu Muhammet Oğuz Kağanoğlu, yağlı güreşçiler Kutluhan Avşar ve İhsan Derin ödüllendirildi. Törene, milli sporcular Yasemin Adar Yiğit ve Nafia Kuş Aydın da katıldı.
Altınova Kapalı Pazaryeri Hizmete Açıldı
Bülten