Balıkesir'de 37. Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı
Balıkesir'de 37. Ahilik Haftası, esnaf dayanışması ve kültürel değerlerin ön plana çıktığı etkinliklerle coşkuyla kutlandı.


Balıkesir’de 37. Ahilik Haftası Coşkuyla Kutlandı
Balıkesir’de bu yıl 37.’si düzenlenen Ahilik Haftası, esnaf dayanışması ve birliğin sembolü olan ahilik kültürünü yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, etkinlikler sırasında “Alın teriyle evine ekmek götüren esnafımızın her zaman yanındayız.” ifadelerini kullandı.
Ahilik Haftası etkinlikleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Mehter Takımı eşliğinde çarşı merkezinde yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Başkan Akın, esnafla omuz omuza yürüyerek kutlamalara katıldı. Yürüyüşün ardından Paşa Camisi Meydanı’nda kutlama töreni gerçekleştirildi.

“Ahilik Kültürünü Gelecek Kuşaklara Aktaracağız”
Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, ahilik kültürünün tarih boyunca toplumun sosyal yapısını düzenlediğini belirterek, “Bu kültürden asla vazgeçmeyeceğiz ve bunu gelecek kuşaklara aktaracağız.” dedi. Erdem, ahiliğin, iyi ahlak, doğruluk ve yardımseverlik gibi değerlerin birleştiği bir düzen olduğunu vurguladı.
“Dayanışma ile Güçlükleri Aşacağız”
Başkan Akın, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik zorluklara dikkat çekerek, “Tüm bu güçlükleri ancak dayanışma içinde aşabileceğimizi biliyoruz.” dedi. Esnafın ekmeğini artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Akın, Balıkesir’de dayanışmayı büyütmek için gerekli adımları attıklarını ifade etti.

Şed Kuşanma Töreni
Programın ardından CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve İsmail Ok’un konuşmalarının ardından Vali İsmail Ustaoğlu da Ahilik Teşkilatı’nın önemini vurguladı. Tören, ‘İlin Çırağı’, ‘İlin Kalfası’ ve ‘Yılın Ahisi’ ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti. Ahilik Duası eşliğinde ‘Şed Kuşanma Töreni’ yapıldı ve Turgut Alican’a şed kuşandı.
Haber Merkezi