Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Bayram Namazı Saat Kaçta?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre, 2024 yılının Ramazan Bayramı'na artık saatler kala, Balıkesir'de bayram namazı saatleri merak konusu haline geldi.

Balıkesir’de Bayram Namazı Saat Kaçta?

Balikesirde Bayram Namazi Saat Kacta 1

Balıkesir’de Bayram Namazı Saati

10 Nisan Çarşamba günü başlayacak olan bayramın ilk sabahında, İslam aleminin heyecanla beklediği bayram namazı için Balıkesirli Müslümanlar da camilerin yolunu tutacaklar. Balıkesir’de bayram namazı saatlerinin araştırıldığı bu dönemde, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruyla birlikte net bilgilere ulaşıldı. İşte, Balıkesir bayram namazı saati 2024:

Balıkesir Bayram Namazı Saati: 07.09

Balikesirde Bayram Namazi Saat Kacta 2

Bayram Namazı Nasıl Kılınır?

Bayram namazı, yılda iki defa olmak üzere iki rekattan oluşur ve bayramın birinci günü sabah namazının ardından kılınır. Balıkesir’de de bayram namazı için hazırlıklar başladı. Camilerde, namaz öncesi bayram namazının nasıl kılınacağı hatırlatılırken, müezzin kayyım namaz kılacak olanları niyet etmeleri konusunda yönlendirecek.

Bayram Namazının Kılınışı Birinci Rek’at:

  1. Cemaat, düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve niyet eder.
  2. İmam, “Allahu Ekber” diyerek namazı başlatır ve cemaat de aynı şekilde ellerini yukarıya kaldırır.
  3. İmam ve cemaat, “Sübhaneke”yi okuduktan sonra üç kere tekbir alır.
  4. İmam Fatiha ve bir sure okur.
  5. Rüku ve secdeler yapılarak ayağa kalkılır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek’at: 6. İmam, Besmele, Fatiha ve bir sure okur. Sonra üç kere daha tekbir alınır ve rükua varılır.

  1. Oturuşta, Ettehiyyatü, Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina duaları okunur. Sonrasında sağa ve sola selam verilerek namaz tamamlanır.

Balikesirde Bayram Namazi Saat Kacta 3

Bayram Namazı Farz Mı, Sünnet Mi? Evde Kılınabilir Mi?

Hanefî mezhebine göre bayram namazı, Cuma namazının vücûb şartlarını taşıyanlar için vaciptir. Ancak, bayram namazını cemaatle kılamayanlar için evde tek başına kılma zorunluluğu yoktur. Evde bayram namazını kılmak isteyenlerin, nafile namaz kılmaları önerilir. Şafiî mezhebine göre ise bayram namazının topluca kılınması esastır ancak münferit olarak kılanların da caiz olduğu belirtilmiştir.

Haber: Bülten

Balıkesir’de Bayramda Nöbetçi Eczaneler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu