EğitimGündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de En Güzel Hutbe İçin 2’nci Adım

Balıkesir'de En Güzel Hutbe İçin 2'nci Adım. Hizmet için eğitim seminerinin 2'ncisi düzenlendi. Balıkesir’de etkili hutbe verilebilmesi için atılan adımlar güçlendirildi.

Balıkesir’de En Güzel Hutbe İçin 2’nci Adım

Balıkesir’de En Güzel Hutbe İçin 2’nci Adım. Diyanet’in toplumu dini konularda aydınlatmada en önemli vasıtalarından biri olan hutbelerin muhatap kitleye etkin bir şekilde ulaştırılmasına yönelik çalışmalar için adım atıldı. Böylelikle hizmet içi eğitimlerle etkili hutbe için gerekenler dile getirildi.

Hizmet Için Eğitim Seminerinin 2'Ncisi Düzenlendi
Hizmet Için Eğitim Seminerinin 2’Ncisi Düzenlendi

Hocalara yönelik Seminer gerçekleştirildi

Bandırma Müftülüğü Toplantı Salonunda İlçe Müftüsü Vekili Tahsin Güleç, İlçe Vaizi Emrullah Sayar, Din Hizmetleri Uzmanları Mümin Çöpür ve Halil Sarı tarafından İlçe ve Mahallerde görev yapan İmam Hatip ve Müezzin Kayyım hocalarıa yönelik olarak ‘Etkili Hutbe Sunumu Semineri’ gerçekleştirildi.

Seminere katılan personele yapılan sunumların başlıkları şöyle:

“İrşat Yöntemi Olarak Hutbe ve Hatiplik, Hutbe Adabı, Hatibin Temel Nitelikleri, Ses ve Nefes Kullanımı, Türkçeyi Kullanma ve Güzel Konuşma Becerisi, Hutbe Sunumunda Yapılan Yaygın Hatalar ve Hutbe ile İlgili Fıkhi Konular.”

İmam-Hatip, Müezzin ve Kayyım unvanında olan hocalara yapılacak olan planlamaya göre bu seminerlere katılım sağlayacaklar. Ayrıca İkinci grupta yer alan 15 personel seminerleri başarı ile tamamladı.

Haber: Haber Merkezi

Diğer haberler için tıkla

Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip ediyor musunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu