BALIKESİR’DE GENÇLİK FESTİVALİ!
4 gün boyunca gençler için festival düzenledi.

BALIKESİR’DE GENÇLİK FESTİVALİ!
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı “Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’de Gençlik Var” sloganıyla düzenlediği “Gençlik Festivali” ile kutlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 4 gün boyunca gençler için festival düzenledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında “Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’de Gençlik Var” sloganıyla düzenlediği “Gençlik Festivali” ile Balıkesirlilere bir bayram yaşattı. 16-19 Mayıs günleri arasında 4 gün boyunca organizasyonla; hem Avlu Yaşam Merkezi’nde hem de Kuvayı Milliye Caddesi ve Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda kurulan sahnelerde birbirinden güzel konserler ve tiyatro gösterileri gerçekleştirildi.

SANAT SOKAĞA TAŞTI
Bunun yanı sıra; 2 gün boyunca Milli Kuvvetler Caddesi trafiğe kapatarak resim ve ebru atölyeleri, müzik dinletileri, zeybek ve modern dans gösterilerine kadar birçok etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, sanatı sokağa taşırdı.
“BALIKESİR, MİLLİ MÜCADELENİN ÖRGÜTLÜ BİR HÂL ALDIĞI İLK VİLAYET”
Başkan Ahmet Akın “Bu bayram; milletimizin, vatan sınırlarında esaret toprağına gömülmüş mevcudiyetinin, ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ haykırışlarıyla adeta yeniden var olduğu ve gençlik adıyla çiçek açtığı şanlı tarihimizin nişanesidir. 105 yıl önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki bir grup vatansever Türk, kısıtlı imkânlar dâhilinde zorlu bir yolculuk başlattı.

16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan Samsun’a çıkılan bu yolculuk; sadece ülke tarihimizin değil, tüm coğrafyamızın en önemli yolculuğuydu. Bu asil yolculuk, kısa bir süre içinde Balıkesir’deki cesur atalarımız başta olmak üzere düşmana karşı mücadele eden Kuvayı Milliyeci vatanseverlerin yaktığı tam bağımsızlık ateşiyle bütünleşti ve Milli Mücadelemizin adı oldu. Balıkesir’imiz bu mücadelenin örgütlü bir hâl aldığı ilk vilayet olarak bu özel günde bizlere ayrı bir gurur yaşatıyor.” dedi.
“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE EMANETİNE TÜM VARLIĞIMIZLA SAHİP ÇIKIYORUZ”
Başkan Ahmet Akın “Gençlerimiz, bizler için çok önemli. Kuvayı Milliye şehri Balıkesir’in bağrında büyümüş vatan evlatları olarak atalarımızdan yadigâr kalan tam bağımsız Türkiye emanetine tüm varlığımızla sahip çıkıyoruz; bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ben de İstiklal Madalyası sahibi bir dedenin torunu sıfatıyla üstlendiğim sorumluluğun bilincindeyim. Kuvayı Milliye’nin doğduğu yer olan Balıkesir’imize sahip olduğu tarihî rol dolayısıyla, hak ettiği İstiklal Madalyası’nı kazandırabilmek için var gücümle mücadele ettim, etmeye devam edeceğim. Bu mücadelem, Kuvayı Milliye kahramanlarımıza ve bize tam bağımsız vatanımızı emanet eden atalarımıza vefa borcumdur.” diye konuştu.
Haber: Bülten