Balıkesir’de Nevruz ve Ormancılık Günü’nde Fidan Dikimi

Balıkesir’de protokol üyeleri ve öğrenciler, fidanları toprakla buluşturdu

Balıkesir’de Nevruz ve Ormancılık Günü’nde Fidan Dikimi

Balıkesir’de Nevruz ve Ormancılık Günü’nde Fidan Dikimi

Vali Ustaoğlu: “Fidanlarımızı ekerek baharı karşılıyoruz.”

Balıkesir’de Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz’da Fidan Dikim Etkinliği Düzenlendi

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası ile Nevruz Bayramı dolayısıyla Küçük Bostancı Mahallesi’nde anlamlı bir fidan dikim töreni gerçekleştirdi. Törene, protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler katılarak doğaya katkıda bulundu.

Balıkesir’de Nevruz ve Ormancılık Günü’nde Fidan Dikimi
Balıkesir’de Nevruz Ve Ormancılık Günü’nde Fidan Dikimi

Protokol ve Öğrenciler Birlikte Fidan Dikti

Törene Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, Vali Yardımcısı Dr. Mustafa İlhan, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arlanbaş, Balıkesir İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Musa Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve birçok yetkili katıldı. Şehit Ömer Faruk Bol İmam Hatip Ortaokulu’ndan 60 öğrenci ve öğretmen de etkinlikte yer aldı.

Vali Ustaoğlu: “Fidanlarımızı Ekerek Baharı Karşılıyoruz”

Törende konuşan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, fidan dikiminin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bugün, fidanlarımızı toprakla buluşturarak, geleceğe dair umutlarımızı ekerek baharı karşılıyoruz. Bu fidanların ülkemiz, şehrimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

“Çocuklara Çevre Bilinci Kazandırıyoruz”

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ise doğa sevgisinin erken yaşta kazandırılması gerektiğine vurgu yaparak, “Öğrencilerimizle birlikte doğaya katkı sağlamak için buradayız. Onların çevre bilinciyle yetişmesi, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmamız açısından büyük önem taşıyor.” dedi.

Öğrenciler Doğayla Buluştu

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında öğrenciler, fidan dikerek çevre bilinci kazandı. Bu tür doğa etkinliklerinin eğitim sisteminde daha fazla yer alması gerektiği vurgulandı.

Balıkesir’de gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, doğaya ve çevre bilincine katkı sağlarken, toplumun her kesimini çevreye duyarlılık konusunda teşvik etti.

Bülten

Ayvalık Belediyesi’nden 2 Bin Zeytin Fidanı Toprakla Buluştu

balıkesir balıkesir orman bölge müdürlüğü nevruz bayramı orman haftası fidan dikimi çevre bilinci doğa sevgisi öğrenci etkinlikleri dünya ormancılık günü