Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Sahte Çek ve Senetle Hayvancılıkla Uğraşanları Dolandırdılar!

Balıkesir’de Sahte Çek ve Senetle Hayvancılıkla Uğraşanları Dolandırdılar!

 

Jandarma, Balıkesir’de hayvancılık yapanları sahte çek ve senetle kandıran 8 kişiyi yakaladı.

 

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı yaptığı istihbarat ile Altıeylül ve Kepsut İlçelerinde dolandırıcılık yapıldığı bilgisine ulaştı.

 

3 İlçede Eş zamanlı Operasyon

Jandarma, ulaştığı bilgilerde, özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşların sahte çek ve senet ile aldatıldığını tespit etti. Ardından İse operasyon için harekete geçti. Böylece, vatandaşları sahte çek veya senet vermek suretiyle piyasayı yaklaşık (3.000.000 TL) dolandırdıkları tespit edilen (8) şüpheliye yönelik olarak Alteylül, Karesi ve Bigadiç İlçelerinde (11) ayrı adreste yapılan eş zamanlı aramalar neticesinde (8) şüpheliyi yakaladı.

Ayrıca, jandarma yapılan aramalarda şüphelilere ait; (1) adet tabanca, (1) adet av tüfeği, (46) adet tabanca fişeği, (10) adet av tüfeği fişeği, (2) adet sentetik uyuşturucu hap, (80.200) TL, (26.250) dolar (4.420) Euro, (72) adet altın ziynet eşyası, (1) adet senet (26.000 TL değerinde), (1) adet senet (12.500 TL değerinde), (1) adet imzalı boş senet ve (1) adet borç kayıtlarının tutulduğu defter ele geçirdi. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemelere el koydu. Şüpheliler hakkında ise adli tahkikat başladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu