Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Yazlıklar Covid-19 Nedeni İle Kışlık Eve Dönüştü

Balıkesir’de Yazlıklar Covid-19 Nedeni İle Kışlık Eve Dönüştü

 

Covid-19 salgını nedeniyle büyükşehirlerdeki evlerine dönmeyip, Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki yazlıklarında kalmayı tercih eden çok sayıda tatilci, kış ayları için hazırlık telaşına girdi.

 Salgın Sebebiyle Dönmüyorlar

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerden yaz aylarında Edremit Körfezi’ndeki evlerine geldikten sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle evlerine dönmek istemeyen vatandaşların kış hazırlığı başladı.

 Oksijen Yoğunluğunun Avantaj Sağladığına İnanıyorlar

Tatilcilerin önemli bir kısmı kaz dağlarının kıyısında kalan bölgelerde ki yoğun oksijen miktarının Covid-19’a karşı avantaj sağladığına inanıyor. Bölgede yaşayan esnaflar bu durumdan memnun görünüyor ve

Sezon Sona Erdi Ama Dönmüyorlar

Balıkesir’in Edremit, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde yaz turizmi sezonu sona ermesine rağmen hareketlilik sürüyor. Salgın dolayısıyla büyükşehirlere dönmek istemeyen tatilciler, kış mevsimini de yazlıklarında geçirmek için hazırlık yapıyor. Yaz tatilini geçirmek üzere Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki yazlığına gelen Nadir Dökmen, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle kışı eşiyle Edremit Körfezi’nde geçireceklerini söyledi

 

İstanbul’a Göre Burhaniye Daha Güvenli

 

Soba

Kışın ısınmak için soba satın alacağını anlatan Dökmen, “Nostalji amaçlı şöyle güzel bir soba alacağız. Amacımız burada çok fazla ısınmak değil sadece nostalji olsun, tabii biraz da faydalanalım. İstanbul’a göre Burhaniye daha güvenli. İnsan kalabalığı yok. Fazla trafik yok. İşe gidip gelme sorunumuz olmadığı için burayı tercih ediyoruz. Burada rahatız.” diye konuştu.Y az tatili için Pelitköy sahilindeki yazlığına gelen Hatice Çaylı da salgın nedeniyle bu yıl kış aylarını yazlıklarında geçireceklerini belirterek “Kışın burada kalıyoruz. Klimayla ısınmayı tercih ediyoruz.” dedi.

Soba Satışları Arttı

Edremit’te soba satışı yapılan 85 yıllık işletmenin sahibi Caner Yüksel ise ilçede kış öncesi soba satışlarındaki artışın salgından kaynaklandığını belirtti. Yazlıkçıların, ısınma sorununu aşabilmek için araştırma yaptığını anlatan Yüksel, şunları kaydetti: “Kimi sobasını alıyor, kimi hala araştırmaya devam ediyor. Havalar biraz daha soğuyunca soba satışlarının daha da yoğunlaşacağını düşünüyorum. Şu an havalar tam anlamıyla soğumamasına rağmen bir hareketlilik görünüyor. Çoğu ‘Ben burada bir kış geçireceğim, ne olacağını bilmiyorum’ diyerek ucuz sobaya yöneliyor. Buraya doğal gazın gelmesini bekliyorlar ama bu işlem birkaç seneyi bulur. Sobaların fırınsızlarını 380 ila 500, fırınlılarını ise 600 ila 1100 liradan satıyoruz”

Burada Kalanlar Kışa Hazırlık Yapıyorlar

Soba satıcısı Mehmet Dadıoğlu da satışların bu yıl, geçen seneye göre daha iyi olduğunun altını çizdi. Satışların erken başladığını anlatan Dadıoğlu, “Bunun nedeni ise pandemiden dolayı vatandaşların İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e dönmek istememeleri. Gitmek istemeyenler burada kalıyorlar. Burada kalınca da kışa hazırlık yapıyorlar. Herkes soba almaya yönelince bir hareketlilik oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu