Balıkesir’in En İyi 7 Kaplıcaları
Balıkesir, doğal termal kaynaklarıyla sağlık turizminin Türkiye'deki en önemli merkezlerinden birisi Peki en iyi kaplıcalar hangileri?
Balıkesir’in En İyi 7 Kaplıcaları
Eşsiz şifalı suları ve huzur veren doğasıyla hem bedeninizi hem ruhunuzu dinlendirecek bu kaplıcalar, yılın her döneminde ziyaretçilere hizmet veriyor. İşte Balıkesir’in en iyi 7 kaplıcası:
- Güre Kaplıcaları (Edremit)
Kazdağları’nın eteklerinde yer alan Güre Kaplıcaları, benzersiz doğası ve termal sularıyla şifa arayanların uğrak noktası. Romatizmal hastalıklardan cilt sorunlarına kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiği söylenen kaplıcalar, aynı zamanda lüks termal otelleriyle konforlu bir deneyim sunuyor.
- Sındırgı Emendere Kaplıcaları
Sındırgı ilçesinde bulunan Emendere Kaplıcaları, mineral bakımından zengin şifalı sularıyla özellikle eklem rahatsızlıkları ve cilt hastalıkları için tercih ediliyor. Doğal güzelliklerle çevrili kaplıcalar, dinlenmek ve sağlığınıza kavuşmak için ideal bir seçenek.
- Bigadiç Hisaralan Kaplıcaları
Bigadiç ilçesinde yer alan Hisaralan Kaplıcaları, Balıkesir’in en köklü termal tesislerinden biridir. Yüksek sıcaklıktaki termal suları, sinir sistemi rahatsızlıkları ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği bilinir.
- Gönen Kaplıcaları
Türkiye’nin en ünlü kaplıcalarından biri olan Gönen Kaplıcaları, geniş tesis imkanları ve tedavi merkezleriyle öne çıkar. Özellikle kas-iskelet sistemi hastalıkları için tercih edilen Gönen, termal sularının yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle de ziyaretçileri cezbediyor.
- Edremit Bostancı Kaplıcaları
Edremit ilçesinde yer alan bu kaplıcalar, daha küçük ve sakin bir tesis arayanlar için ideal. Sıcak termal suyu, cilt ve sinir sistemi rahatsızlıklarına iyi gelmesiyle bilinir.
6. GÖNEN – EKŞİDERE DAĞ ILICASI
Kaplıca Gönen ilçe merkezine 13km mesafededir. Sürekli çalışan servis araçları ile gidilebiliyor.
Sıcaklık : 38-46 ºC
Kaplıcada Tedavi Olunan Hastalıklar:
Gençlik suyu sülfat klorürlü sodyum kalsiyum ve oligometaliktir. Suyun radyoaktif olması, gençlik suyu denmesine sebep olur. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre Romatizma, kireçlenme, sinirsel ve ruhsal hastalıklar, kas ve damar rahatsızlıkları, kırık vakaları, ameliyat sancıları, ayak,sırt, bel ağrıları, lumbago, panomi, eklem sertlikleri, zayıflama ve uyku bozukluklarına iyi gelmektedir. Ilıcada banyo yapılmakla beraber içme suyu olarak da kullanılmaktadır. Suyu içildiğinde böbrek ve idrar yolları rahatsızlıklarına iyi geldiği de bilinmektedir. Kür amaçlı kapalı havuz ve Türk hamamı mevcut.
Tesislerin hemen yanında çıkan, 900-1000 m derinlikten geldiği tahmin edilen su, radyoaktif niteliğinden dolayı “gençlik suyu” olarak anılır. Gençlik suyu soğuk, hafif ekşi ve madensel bir kokuya sahiptir. Bu suyun böbrek ve idrar yolları rahatsızlıklarını, kadın hastalıklarını, mide bağırsak hastalıklarını ve uzun süre çocuk sahibi olamayanların bu özlemlerini gidermede etkili olduğu biliniyor.
MANYAS – KIZIKKÖY KAPLICALAR
Konumu: Manyas ilçesine 6 km uzaklıkta, Kızık Köyü – İbrahim Tepe Mevkiinde bulunmaktadır.
Sıcaklık: 45-50 ºC
Tedavi ettiği hastalıklar:
Su,içme ve banyo suyu olmak üzere 2 ayrı şekilde kullanılmakta olup, sodyumlu, kalsiyumlu, klorürlü ve bikarbonatlı bir bileşime sahip.
Sindirim organlarındaki hastalıklara, böbrek taşlarını düşürmede, romatizma, kemik erimesi, kadınsal hastalıklar, erken yaşlanmanın önlenmesi,egzama, kapanmayan yaralar, sivilceler ve cilt kırışıklıklarına iyi geldiği bilinmektedir. İçildiğinde ise böbrek ve bağırsakları çalıştırıp idrar söktürdüğü, gastrit özofajit ve ülser, iskelet bozuklukları, bel, boyun, sırt ağrılarına, eklem hastalıklarına, yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıkların tedavisinde destekleyici unsur olarak kullanılmaktadır. Özel bir şirkete ait devre- mülk tesisi(ve bağlı sosyal amaçlı birimler-havuz-restoran) ile Kızıkköy tüzel kişiliğine ait konaklama tesisi bulunuyor.
haber merkezi