GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Kurtuluş Gününde Anitkabir’de Tören

Balıkesir’in Kurtuluş Gününde Anitkabir’de Tören

Ankara Balıkesirliler Dernek Başkanı Servet Camgöz ve Balıkesirliler Kurtuluş gününü kutladı. Ankara’da Anıtkabir’de saygı duruşu ve çelenk sunumu gerçekleştirdi.

99.YIL’DA ANITKABİR’DE TÖREN

Ankara’da yaşayan Balıkesirlileri biraraya getirip, Balıkesirin adını yıllardır en güzel şekilde duyuran  Ankara Balıkesirliler Derneği, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılında  6 Eylül Pazartesi günü yine Anıtkabir’de resmi törenle şükranlarını sundu. Balıkesir’in kurtuluş etkinlikleri kapsamında her yıl yapılan kutlama ve tebrikler bu yılda yapıldı. Resmi tören düzenlenirken Anıtkabir’e çelenk sunumu gerçekleştirdiler. Ankara Balıkesirliler Dernek Başkanı Servet Camgöz günün anlam ve önemine ilişkin düşüncelerini Anıtkabir özel defterine yazdı.

KUVAYİ MİLLİYE KAHRAMANLARI ANILDILAR

“Kuva-yı Milliye’nin başşehri Balıkesir’in işgal altındaki yurdumuzda Alaca Mescid’de onurlu Reddi İlhak duruşu ile ilk ve ayrıca son kurşunun atıldığı il olarak 30 Ağustos 1922′ de başlatılan düşmanı temizleme hareketinde ;3 Eylül ‘de Dursunbey, Sındırgı ‘dan başlayıp,18 Eylül ‘de Erdek’ in  kurtuluşuna kadar uzanan Kurtuluş Günlerinin  yıldönümleri anısına tüm Balıkesir’i temsilen Ankara’da bulunan Balıkesirliler Derneği tarafından her 6 Eylül’de bu yoktan var edilen  kurtuluşu yaratan Gazi M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehitler, gaziler ve ayrıca tüm Kuvayı Milliyeci kahramanlar için tören yapılarak, şükran çelengi sunuluyor, saygı duruşunda bulunuluyor.”

ŞÜKRAN ÇELENGİ SUNDULAR

“Bu yıl da  korona tedbirleri doğrultusunda Ulu Önder M.Kemal ATATÜRK’ün  ebedi istirahatgahı Anıtkabir’de resmi törenle Şükran Çelengi sunuldu, ayrıca saygı duruşunda  bulundular. Daha sonra Misakı Milli kulesinde şeref Defterine Başkan Servet CAMGÖZ  tarafından “Ülkemizi düşmandan kurtardınız, bugün de bizim ilimizi kurtardınız. Size ve silah arkadaşlarınıza tüm ilçe ve köylerimizle birlikte Balıkesirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yılındaşükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz” diye yazılarak şükran ve ayrıca minnet duygusu vurgulandılar. Ayrıca teşekkür ettiler.. Törene Ankara’da yaşayan Balıkesirli birçok üye yanı sıra Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret ŞAHİN ‘de katıldılar. Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu