Balıkesirli Fotoğrafçı Evine Ödülle Dönüyor

Balıkesirli Fotoğrafçı Evine Ödülle Dönüyor

Balıkesirli Fotoğrafçı Evine Ödülle Dönüyor. Balıkesirli İsmail Serhat Şahin’in de katılım gösterdiği Didim Belediyesi tarafından gerçekleştirilen fotoğraf yarışmasının sonuçları belli oldu. Şahin Balıkesir’e ödülle dönüyor.

Jüri Seçimini Yaptı

Balıkesirli Fotoğrafçı Evine Ödülle Dönüyor. Didim Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Didim’de Turizm ve Yaşam konulu 1. Ulusal Fotoğraf Yarışmasının sonuçları belli oldu. 18 Ağustos Cuma günü Didim Belediyesi Altınkum Ek Hizmet Binası’nda bir çok arkeoloğun yer aldı jüriyle yarışmanın kazananlarını seçti.

Şahin Ödülle Dönüyor

Fotoğraf yarışmasında, Didim’in doğal ve tarihi güzelliklerinin fotoğraf sanatçılarının kadrajlarına yansıdı. Balıkesir’den katılan İsmail Serhat Şahin “Milet Antik Kenti’nden Bakış” isimli fotoğrafı ile mansiyon ödülünü aldı. İHA’nın edindiği bilgiye göre yarışmacılar, 1 Eylül 2023 Cuma Günü gerçekleşecek olan sergi ve tören ile ödüllerini alacak.

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Önemli bir kısmı Marmara’dadır. Geriye kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeken bir Kuvayi Milliye şehridir.

Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Ayrıca batısında Ege Denizi ve Çanakkale vardır. Bununla birlikte doğusunda Kütahya ve Bursa yer alır. Kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları vardır. Tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsar. Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip, Beylikler kurmuşlardır.

İşte bu Beyliklerden biri de Danişment Gazi soyundan gelen Kalemşah Oğlu Karesi Bey’in kurduğu Karesi Beyliği’dir. Balıkesir Milli Mücadele’de Redd-i İlhak Cemiyeti’ni kuran ve düşmana karşı koyan ilk iller arasındadır. Balıkesir’de turizm alanında büyük gelişmeler olmuştur. Başlıca turizm merkezleri Altınoluk, Ayvalık, Edremit, Akçay, Burhaniye, Ören ve Erdek’tir. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Balıkesir, zengin tarihi kalıntılarıyla insanlığın en eski dönemlerine ışık tutar. Buna örnek olarak Yıldırım Camii (Eski Camii) gösterilir. Ayrıca Zağnos Paşa Camii ve il merkezinde Saat Kulesi gösterilebilir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın..

balıkesir fotoğraf son dakika Güncel didim