GündemÖzel Haberler

BALIKESİRLİLER KORONAVİRÜS’TEN NASIL KORUNDU

BALIKESİRLİLER KORONAVİRÜS’TEN NASIL KORUNDU

 

Koronavirüsle mücadelede Balıkesir’de Aktarcılardan en çok talep gören bitkiler bağışıklık sistemini güçlendiren ürünler oldu. Alıç sirkesinden tutun, arı sütüne ve keçiboynuzuna olan taleplerde artış yaşandı. 

 

BALIKESİRLİLER SALGINDA ŞİFAYI AKTARLARDA ARADI

Aktar İhsan Çetiner pandemi sürecinde Balıkesir’de vatandaşların alternatif tıp ürünlerine yöneldiğini söyledi.Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik ve var olan hastalık şikayetlerinin etkilerini azaltmaya yönelik destekleyici ürünlerin çokça tercih edildiğini söyleyen Aktar Çetiner Balıkesirlilerin salgın sürecinde en çok propolis ürününe ilgi gösterdiğini belirtti.

 

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİLERE YÜKSEK TALEP

Salgın sürecinde alternatif tıp ürünleri satılan dükkanında yaşanan gelişmeler ve müşterilerinin talepleri doğrultusunda yaptığı çıkarımları paylaştığı açıklamasında Aktar İhsan Çetiner, “Koronavirüs pandemisi sürecinde dükkanımızdaki ürünlere talepte artış oldu. 20 senedir bu işi yapıyorum ve gözle görülür talep artışından bahsedebilirim. Zaten etkisi bilinen doğal ürünlere yönelen insanlar tercihlerini en çok bağışıklık sistemlerini güçlendiren propolis, arı sütü, polen, keçi boynuzu pekmezi gibi ürünlerden yana yaptılar. Bu tercihlerin yanı sıra kış döneminden çıkılması ile başlayan Covid-19 sürecinde soğuk algınlığı ve benzer hastalıkların rahatsızlıklarını azaltmaya yönelik olarak kış çayları taleplerinde de bir artış yaşandı.” dedi.

 

DOĞAL ÜRÜNLERE İLGİ ARTTI

Çetiner Covid-19 süreci aktarlar ve tüketici vatandaşlar için farklı bir tecrübe olduğunu dile getirdiği açıklamasında, “Bir çok kişi gerek internetten gerekse dükkandan temin ettikleri doğal ürünlerin araştırmasına ve kullanımına ilgisi arttı. Bağışıklık güçlendirici ürünlerin yanı sıra mikrop etkisini kıran elma ve alıç sirkesine de talep yoğundu. Özellikle alıç sirkesi için  alışılmışın dışında bir kullanım ürünü olduğunu ve satışındaki artışın dikkat çektiğini söyleyebilirim. İnsanlar sirkeyi hem gıda bazında tükettiler hem de bir dezenfektan gibi yüzey temizliklerinde mikropları öldürücü etkisi nedeniyle tercih ettiler. Sirkenin en az maske kadar koruyucu nitelikte olduğunu vurgulamak isterim.” diye konuştu.

 

BİLİNMEYEN ŞİFA KÖSELER BİBERİ

Aktar İhsan Çetiner propolisten farklı olarak pandemi sürecinde dikkat çeken ürün talebinin acı biber olduğunu dile getirdiği açıklamasında,  “Tüm bunların dışında pandemi sürecinde sıra dışı bir tercih olarak da karşımıza acı biber çıktı. Kullanıcı deneyimlerinden yola çıkarak ürünlerin etkilerini gözlemliyoruz. Vatandaşlar acı biber tüketimi ile bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduklarını ifade ediyorlar. Üstelik Balıkesir’de acı biber üretiminin kaynağı sayılabilecek nitelikte bir köyümüz var. Herkes çok dile getirmese bile bir çok bilinçli müşterimiz ve deneyimli Balıkesirli aktarlar acı biberin Gaziantep’e bile Köseler Köyü’nden temin edildiğini bilirler. Köseler acı biberi Balıkesir’in en önemli bağışıklık güçlendirici silahlarından biridir.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Selin Akın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu