Gündemİlçe Haberleri

Bandırma’da Büyük Balıkçı Tekneleri Durdu

Bandırma'da, 15 Nisan itibariyle başlayan deniz av yasağı ile birlikte büyük balıkçı tekneleri demir attı.

Bandırma’da Büyük Balıkçı Tekneleri Durdu

Bandirmada Buyuk Balikci Tekneleri Durdu 1

Bugün Yasaklar Başladı

Türkiye genelinde uygulanan ve yaklaşık 5 ay sürecek olan deniz av yasağı, 1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık av sezonunun sona ermesiyle resmen başladı. Bu yasak sayesinde denizlerdeki balık popülasyonunun artması amaçlanıyor; böylece bir sonraki av sezonunda balıkların üremesi ve miktarının artması hedefleniyor.

Bandirmada Buyuk Balikci Tekneleri Durdu 2

Küçük Balıkçılar Avlanmaya Devam Edecek

Geçtiğimiz balık sezonunda hamsi ve küçük balıklar açısından bereketli bir dönem yaşandı. Ancak, büyük balıkların sayısında belirgin bir azalma gözlendi. 1 Eylül’e kadar sürecek olan balık av yasağı süresince endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri bakım ve onarım yaparken, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar avlanmaya devam edebilecek. Endüstriyel avcılığı kapsayan 4,5 aylık av yasağı döneminde, ekonomik faaliyetlerini sürdürmek isteyen balıkçılar için belirli şartlar getirildi.

Bandirmada Buyuk Balikci Tekneleri Durdu 3

Uluslararası Sulardan İzinle Avlanma İmkanı

Tarım ve Orman Bakanlığından izin alınarak, karasular dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapılabilmesine olanak tanınıyor. Bu düzenleme, endüstriyel balıkçılıkla uğraşan gemi sahiplerine, av yasağı döneminde de faaliyet gösterebilme imkanı sunuyor.

Haber: Bülten

Balıkçılar Endişeli! Manyas Gölü’nde Balık Avı Yasaklandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu