Bandırma'dan Yeni Coğrafi İşaret Hamlesi

Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, bölgedeki ürünlere değer katmak amacıyla yeni bir coğrafi işaret tescilinin yolda olduğunu duyurdu. Yılmaz, Çakılköy Mahallesi’ne özgü Çakıl Kestanesi’nin coğrafi işaret başvurusu için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Bandırma'dan Yeni Coğrafi İşaret Hamlesi

Bandırma’dan Yeni Coğrafi İşaret Hamlesi

Bandırma’Dan Yeni Coğrafi İşaret Hamlesi

Çakıl Kestanesi’nin Tescili Ağustos’ta Tamamlanabilir

Başkan Yılmaz, Bandırma’nın kıymetli ürünlerinin coğrafi işaret alması için yürütülen çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Daha önce Edincik Su Zeytinyağı gibi ürünlerin coğrafi işaretini aldıklarını hatırlatan Yılmaz, “Ağustos ayında Çakıl Kestanesi’nin coğrafi işaretini almayı planlıyoruz. Şu anda başvurumuz askıda ve büyük bir sorun çıkacağını düşünmüyorum” dedi. Bu girişimle birlikte, bölgedeki üreticilere değer kazandırmayı ve köylerde istihdam sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Köylerin Değerini Artırmak ve Şehir Göçünü Önlemek

Yılmaz, köy nüfusundaki azalmanın önüne geçmek için ata topraklarını daha değerli hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti. “Gençlerimizin köylerde kalmasını sağlamak istiyoruz. Üreticilerimizin ürünlerine değer katarak hem ekonomik katkı sağlamak hem de istihdam yaratmak hedefindeyiz” diye konuştu.

Bölgesel Ürünlerin Uluslararası Tanıtımı

Başkan Yılmaz, ürünlerin tanıtımının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. “Bölgemizdeki çok kıymetli ürünleri coğrafi işaretle ortaya çıkartıyoruz. Manyas Kazak Fasulyesi için Avrupa Birliği coğrafi işaret başvurusu yaptık ve Edincik Su Zeytinyağı için de başvuru yapmayı planlıyoruz” dedi. Yılmaz, ürünlerin uluslararası arenada tanıtılmasını sağlayarak üreticilere ekonomik kazanç sağlamayı ve gençlerin bu bölgelerde istihdamını artırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Haber: İHA

Sütsüz Limon Dondurması Coğrafi İşaret Yolunda

bandırma başvuru işaret coğrafya coğrafi işaret bölge Bandırma Ticaret Odası Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz çakıl kestanesi