GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Banvit BRF’ten Ortalama 20 Bin Nüfusa Yetecek Su Tasarrufu

Banvit BRF’ten Ortalama 20 Bin Nüfusa Yetecek Su Tasarrufu

Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden Banvit BRF, sürdürülebilirlik yatırımları neticesinde arıttığı suyun günlük ortalama 2 bin tonunu içilebilir su kalitesinde yeniden kazandırdı.

Firma ayrıca yıllık olarak tesislerinde kullandığı suyun tamamını da arıtıyor ve çevreye daha duyarlı hale getiriyor.

Dünya Su Günü’nde Tasarrufa dikkat çekti

Her yıl 22 Mart tarihinde kutlanan “Dünya Su Günü” nedeniyle doğal kaynakların önemine ve tasarrufa dikkat çeken Banvit BRF, %70’i sularla kaplı dünyadaki su rezervlerinin sadece %0,1’inin kullanım ve tüketim için. Dünya nüfusunun %40’ını barındıran 80 ülke şimdiden su sıkıntısı çekiyor. Türkiye’nin de su konusunda sınırlı kaynaklara sahip olduğunu kaydeden Banvit BRF, sürdürülebilirlik çalışmaları ile üretim tesislerinde kullanarak arıttığı suyun ortalama 2 bin tonunu içme suyu kalitesinde yeniden kullanıma kazandırıyor ve ayrıca su israfının önüne geçiyor.

20 bin kişilik tasarruf

Banvit BRF’in, doğadaki ayak izini azaltmak üzere; eğitimden tasarruf tedbirlerine, enerjiden geri dönüşümlü ambalajlara, hayvan refahından atık yönetimine kadar uzanan farklı alanlarda uygulamaları. Şirket, özellikle su ayak izini azaltmak için uzun yıllardır çalışıyor. Bu kapsamda 2008 yılından bu yana piliç eti üretiminde kg başına %11 su tasarrufu sağlamayı başararak sektörün öncü firmalarından biri olarak. Öte yandan yaptığı yatırımların bir karşılığı olarak Banvit BRF, tesislerinde kullandığı suyun tamamını arıtıyor ve ayrıca çevreye daha duyarlı hale getiriyor.

Yüzde 34 geri kazanılıyor

Banvit BRF, Bandırma’daki ana üretim kampüsündeki katı ve sıvı arıtma tesislerini 2001 yılında devreye alarak üretim sürecinde kullanılan suyun tamamını arıtarak çevreye daha duyarlı  getirmeyi başardı. 2013 yılında ise ikinci önemli çevre yatırımını “Atık Su Geri Kazanım Tesisi” ile gerçekleştirdi. Bu yatırım sayesinde arıtılan suyun, ortalama yüzde 34’ü içme suyu kalitesinde geri kazanılıyor.

 “Elimizi taşın altına koyduk ”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Banvit CEO’su Tolga Gündüz, “Dünya nüfusunun 2050 yılına kadar 9,8 milyara yükselmesi bekleniyor. Ne yapılması gerekiyor? Biz de Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden biri olarak elimizi taşın altına koyduk ve üretim süreçlerimizi sürdürülebilirlik perspektifinde optimize ediyoruz. Bu sayede bugün ortalama 20.000 bin nüfuslu bir ilçenin yıllık su ihtiyacını karşılayacak düzeyde su tasarrufu yapabiliyoruz. 2021 yılında tüm tesislerimizdeki su kullanımımızı, bir önceki yıla oranla yüzde 3 azaltmayı hedefliyoruz. Ayrıca 2025 yılına kadar da bu oranı yüzde 13’e ulaştırmayı planlıyoruz.

www.banvit.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu